Care sunt avantajele oferite de un certificat iso 14001?

Certificatul ISO 14001 este un standard international pentru sistemele de management ale mediului. Acest certificat este extrem de potrivit pentru organizatiile de toate dimensiunile si de toate tipurile, fiie ele non-profit, guvernamentale sau private. Este necesar ca o organizatie sa considere faptul ca toate aspectele care sunt legate de mediu sunt relevante pentru operatiunile sale, cum ar fi: poluarea apei, aerului, canalizare, contaminarea solului, gestionarea deseurilor, atenuarea schimbarilor climatice dar si utilizarea resurselor.

Ca fiecare standard al sistemului de management, certificatul ISO 14001 include o nevoie continua de a imbunatati procesele unei organizatii noi si abordarea preocuparilor care au legatura cu mediul.

Acest certificat te poate ajuta in urmatoarele privinte:

  • Pentru a imbunatati performanta afacerii tale de a gestiona aspectele de mediu;
  • Indeplinirea unor obligatii de conformitate legala;
  • Reducerea amenzilor;
  • Generarea cererilor crescute pentru serviciile si produsele tale si cresterea gradului de acceptare a acestora;
  • Economiile de materiale prin prelucrarea completa a unor produse, reciclarea si inlocuirea deseurilor;
  • Consum redus de energie cu ajutorul unui certificat iso 14001;
  • Costuri reduse de stocarea materialelor;
  • Costuri reduse pentru evacuari, emisii, transport, manipularea deseurilor si eliminare;
  • Cresterea randamentelor proceselor;
  • Mai putine audituri din partea clientilor.

In modul acesta, certificatul iso 14001 garanteaza atat companiei, cat si angajatilor sai insa si altor parti interesate, un anumit sistem de management eficient, impactul actiunilor intreprinse fiind mereu imbunatatit si masurat.

Sa nu uitam faptul ca certificarea unui sistem de management reprezinta procesul strategic care permite tuturor organizatiilor sa obtina foarte multe beneficii si avantaje in gestionarea corecta a resurselor si sa faca fata provocarilor de pe piata.

Ideea existentei unui astfel de certificat iso 14001 nu este deloc noua. Acesta idee a fost conturata cu foarte mult timp in urma, atunci cand industria a creat un mod propriu de gestionare a problemelor de mediu cu care mereu se confrunta.

In ultima vreme, preocuparea pentru protectia mediului inconjurator este din ce in ce mai accentuata si reprezinta o consecinta a dezvoltari economice. Trebuie sa constientizam cat de importanta este protejarea mediului in care traim, nu doar pentru noi, cat si pentru generatiile viitoare.

Scopul acestui standard iso 14001 este cel de a sustine protecita mediului de prevenire a poluarii prin managementul sistematic de mediu cu privire la activitatile si zonele care au un impact asupra acestuia.

Certificatul ISO 14001 si-a propus sa ofere tuturor organizatiilor elementele necesare implementarii si construirii efective a unui sistem de management de mediu. Acesta este aplicabil fiecarei organizatii in parte care isi dorest implementarea, mentinerea dar si imbunatatirea sistemului de management de mediu, indiferent de marimea si tipul acesteia.

Certificatul ISO 14001 furnizeaza instrumentul de lucru care permite organizatiei sa isi atinga si sa isi controleze sistematic nivelul de performanta de mediu care a fost fixat de la bun inceput. Orienteaza-te ori de cate ori poti doar spre serviciile de inalta calitate, astfel incat sa ai parte de o multime de beneficii si avantaje pentru organizatia ta! Cu incredere vei reusi tot ceea ce ti-ai propus in acest domeniu!