Ce avantaje aveti daca angajati un bucatar personal?

Angajarea unui bucatar personal specialist reprezinta o solutie ofertanta atunci cand nu aveti timp suficient, insipiratie, sau pur si simplu nu sunteti pasionat de gatit. Acest serviciu nou din categoria alimentatiei publice presupune mai putin efort din partea dumneavoastra deoarece bucatarul se va deplasa, va gati in ziua si la ora stabilita de comun-acord si va reorganiza bucataria dumneavoastra, lasand in urma sa curatenie. Va puteti bucura de aceasta metoda eficienta salvand mai mult timp pentru dumneavoastra si cei dragi  la o masa exceptionala ce include meniul pe care il doriti.

Un bucatar personal va poate oferi consultanta gratuita. Veti stabili impreuna o intalnire la care meniul, material prima, magazinele de unde e achizionata si bauturile recomandate preparatelor vor fi stabilite de comun-acord. Meniurile pot fi alese nu doar din bucataria romaneasca, dar si din cea internationala. (mediteraneeana, italiana, franceza, orientala sau ungureasca).

 Acesta va achizitiona materia prima necesara retetelor stabilite din marketul ales in prealabil, va fixa alaturi de dumneavoastra locatia si ora dorita mesei sau a evenimentului, se va prezenta la domiciliu, va gati preparatele, iar inainte de servire aveti ocazia sa-l degustati pentru ca acesta sa fie in concordanta perfecta cu gusturile dumneavoastra. Acesta va poate recomanda bauturile care se asociaza perfect cu tipul de mancare preparata. Spre exemplu, in functie de criteriul corpolentei vinurilor: cele cu nivelul scazut ( au un nivel de alcool mai scazut) si se potrivesc cu salate, preparate vegetariene, aperitive, peste; cele medii pot fi vinuri albe sau rosii asociate plating-urilor principale (carne slaba, pizza, paste, peste mai gras); si vinurile cu corpolenta mare se asociaza cu carne rosie, sosuri mai grele si foarte condimentate, si sunt reprezentate de vinurile rosii.

Oferta bucatarului personal include si trainingul familial culinar. Acest lucru inseamna ca puteti invata in familie tainele culinare, gatitul devenind o activitate relaxanta prin care petreceti mai mult timp alaturi de cei dragi. Gatitul alaturi de acesta va poate deschide noi orizonturi si pasiuni culinare, acesta va va impartasi din cunostintele si experientele sale, veti invata noi retete si moduri de a gati, cum sa calculati proteinele, caloriile, carbohidratii, ce ar trebui sa include meniul unui copil sau adult pentru un aport de energie necesar zilnic si multe alte taine culinare de calitate. Toate acestea vor fi impartasite dumneavostra, bineinteles, in conformitate cu  normele de igiena si calitate.

Dupa finalizarea gatitului, bucatarul la domiciliu va reorganiza bucataria. Acesta va lasa bucataria curata, asigurandu-se de conforul caminului dumneavoastra.

De asemenea, daca sunteti la dieta, un bucatar personal specializat va calcula proteinele, carbohidratii, grasimile si caloriile prezente in preparatele sale, gatind intr-un mod sanatos pentru dumneavoastra. In cazul dietelor de bodybuilding sau de fitness acest lucru va spori procesul de tonifiere sau slabire pentru care optati. Alaturi de un trainer personal de fitness si un bucatar personal efectele vor fi imediate.

Cunoscand si bucataria vegetariana, bucatarul personal va putea realiza preparate vegetarian sau de post, adaptandu-se preferintelor sau perioadelor religioase pe care doriti sa le respectati.

Serviciile bucatarului personalse bazeaza pe profesionalism si eficienta. Meniul si modul de preparere al alimentelor va fi prestabilit cu clientul, transportul materiilor prime va fi asigurat, alimentele vor fi mentinute la temperatura optima, iar servirea va fi ca la restaurant, in cazul in care optati pentru aceasta optiune.