Cum sa stii ca un display Samsung S4 are pret corect?

Pentru a te ajuta sa iti dai seama daca un display Samsung S4 are pretul corect, mai intai trebuie sa stii cate ceva despre displayuri in general, pentru ca exista destul tipuri de displayuri disponibile. Astazi iti voi da cateva indicatii tehnice pe care sa le consulti daca vei fi vreodata in cautare de un display Samsung S5, sa poti discerne intre o piesa contrafacuta si una de calitate.

Tipuri de display

Atunci cand vorbim despre Galaxy S6, LG G4 sau iPhone 6s există mai multe tipuri de displayuri utilizate in smartphone-uri: LCD, IPS, TFT, OLED, AMOLED, Super AMOLED, Retina si asa mai departe.

LCD inseamna ecran cu cristale lichide. Dupa cum va puteti da seama, probabil, LCD este alcatuit dintr-o serie de cristale lichide care sunt luminate din spate. Pentru ca LCD-urile nu au nevoie de multa energie pentru a alimenta un ecran, tehnologia este foarte populara in dispozitivele portabile.

De asemenea, LCD-urile tind sa functioneze destul de bine in lumina directa a soarelui, deoarece intregul afisaj este iluminat din spate, astfel incat acestea sunt ideale pentru smartphone-uri. Cu toate acestea, acest lucru înseamna ca negrul tindesa para gri si, prin urmare, LCD-urile au un contrast mai mic decat alte tehnologii de afisare.

Exista doua tipuri principale de LCD: TFT și IPS. TFT sta ca denumire pentru Thin Film Transistor, o versiune avansata a LCD care utilizeaza o matrice activa (la fel ca AM în AMOLED). Matrice activainseamna ca fiecare pixel este atasat la un tranzistor si condensator individual.

Principalul avantaj al TFT este costul de productie relativ scazut și in contrast crescut cu LCD-urile traditionale. Dezavantajul TFT in fata LCD-uriloreste un consum de energie mai excesiv decat alte LCD-uri si unghiuri de vizualizare mai putin impresionante si de reproducere a culorilor.

IPS reprezintao comutare in plan si este o imbunatatire in continuare a TFT LCD-uri. Pentru a rezuma foarte aproximativ: modul in care cristalele sunt electric inervate,este diferit si orientarea matricelor de cristal este rotita.

Aceasta modificare de orientare imbunatateste unghiurile de vizualizare, raportul de contrast si de reproducere a culorilor. Consumul de energie este de asemenea redus in comparatie cu TFT LCD-uri. Pentru ca LCD-urile IPS tind sa fie mai bune decat TFT LCD-uri, acestea sunt, de asemenea, mai scumpe, atunci cand sunt puse pe un smartphone.

Vestea cea „buna” despre ecranele LCD este faptul ca consumul lor de energie nu este afectat de culorile de pe ecran. Pe un ecran LCD puteti utiliza culori luminoase, teme albe sau intunecate si nu trebuie sa va faceti griji cu privire la durata de viata a bateriei. LCD-urile, de asemenea, de obicei, au un nivel de luminozitate mai mare decat alte tipuri de afisare si de obicei dureaza mai mult decat ecranele AMOLED.

Ce trebuie sa stii este ca versiunile mai vechi de Samsung folosesc aceasta tehnologie, asadar nu cumpara versiuni noi care au displayuri ce nu iti trezesc increderea. Cauta la My Online Store optiunile ideale, sunand la 0742.051.848.