Dormitoarele din bambus, din ce in ce mai apreciate in Romania!

Dormitorul este camera unde petrecem cel mai mult timp cand suntem acasa, fiind spatiul unde ne recapatam energia dupa o zi obositoare. Mobila din dormitor trebuie sa fie personalizata, pentru a ni se potrivi dupa gusturile si necesitatile noastre.

In prezent, avem foarte multe optiuni din care putem alege. Tot mai multe persoane isi doresc piese de mobilier inedite, moderne. Asadar, se cauta o mobila frumoasa si practica, dar in acelasi timp se doreste a fi fabricata dintr-un material usor regenerabil, care sa nu afecteze mediul inconjurator.

In aceasta situatie, mobila din bambus poate fi luata in considerare, fiind din ce in ce mai cautata si in tara noastra. Pe langa aspectul exotic, care ne duce cu gandul la zilele calduroase de vara, este si foarte rezistenta la utilizarea zilnica.

Bambusul este o specie care creste foarte rapid, in doar cativa ani. Ba mai mult, radacina nu ii este afectata cand se taie tulpina, deci acesta creste la loc.

In cazul dormitorului, se doreste sa se creeze o atmosfera relaxanta, care sa ne induca o stare de liniste. Tonurile calde ale lemnului de bambus sunt ideale pentru aceasta camera.

Conform principiilor japoneze, bambusul atrage energia pozitiva, aducand noroc si bunastare in intreaga locuinta.

10.Samoam-1Este bine de stiut ca dormitoarele din bambus sunt incapatoare, deci vom avea unde sa depozitam toate obiectele personale.

Elementele din cultura occidentala au inceput sa fie din ce in ce mai preferate de romani, facandu-si loc frecvent in casele acestora.

Bambusul este folosit pentru a crea un stil minimalist. Mai exact, se prefera amenajarea dormitorului utilizand mai putine piese de mobilier, asadar nu vom avea obiecte in plus sau un spatiu inghesuit.

In ceea ce priveste patul, cadrul acestuia se poate face din bambus, deoarece este rezistent si antialergenic. Pe cadrul din bambus se pune o saltea confortabila, iar rezultatul obtinut este atat estetic, cat si foarte comod.

Lemnul de bambus poate sa aiba mai multe intrebuintari intr-o camera, se poate folosi si la realizarea parchetului.

Vorbind despre o materie lemnoasa cu atatea calitati, putem afirma ca bambusul are o calitate superioara. Acesta are un luciu natural deosebit, de aceea, dormitoarele din bambus vor fi piesa de rezistenta dintr-o casa.

Lemnul de bambus se foloseste fie in intregime, fie poate fi combinat cu alte elemente, obtinandu-se piese unicate si foarte frumoase.

Ni se intampla adesea sa observam ca si alte persoane au acelasi model de mobila ca si noi, iar acest lucru se poate dovedi a fi deranjant. Asadar, este indicat sa ne indreptam atentia si asupra altor materiale, nu doar cele deja foarte cunoscute, cum ar fi lemnul masiv.

O alta utilizare a bambusului este industria textila, unde se utilizeaza pentru a obtine prosoape, lenjerii de pat, sau chiar piese vestimentare.

Concluzionand, lemnul de bambus este o fibra naturala deosebita, foarte versatila, care se regenereaza cu usurinta. In acest mod, ne infrumusetam casa fara a fi necesara defrisarea unei specii de copac care creste dupa zeci de ani, deci ne implicam direct in salvarea mediului inconjurator si a intregii planete.