Servicii oferite de cabinetul stomatologic din Iasi

Rolul unui cabinet stomatologic este acela de a oferi pacientilor sai servicii profesionale, utilizand cele mai moderne tehnici si aparaturi, la preturi accesibile.

Fiecare persoana ar trebui sa viziteze un cabinet stomatologic de doua ori pe an, pentru controlul si intretinerea periodica. Desi va periati dintii zilnic, nu toate bacteriile sunt eliminate si cu siguranta va aparea tartrul in zonele greu accesibile.

Ortodontia este o latura a stomatologiei foarte accesata in prezent. Aparatele dentare ortodontice se utilizeaza pentru indreptarea dintilor si pentru corectarea unei muscaturi gresite. Aceste aparate se poarta intre 6 luni si 3 ani, in functie de gravitatea afectiunilor.

Materialele din care sunt realizate sunt otelul inoxidabil, ceramica, aur precum si unele materiale transparente. Aparatul dentar se regleaza in fiecare luna de catre medicul stomatolog.

Cabinetul stomatologic din Iasi realizeaza inainte de orice interventie, o radiografie dentara, pentru a putea stabili un diagnostic corect  sau pentru a se putea observa eventualele infectii de la nivelul radacinilor dentare.

cabinet stomatologicUn alt obiectiv ce se indeplineste cu succes intr-o clinica profesionala este legat de latura estetica. Estetica dentara presupune servicii de albire a dintilor, acestia sunt curatati de depuneri si astfel se obtine culoarea lor initiala.

Se obtin tonuri mult mai deschise, fara a afecta smaltul dentar. Se utilizeaza in general un gel de albire care contine peroxid de hidrogen. Procedeul dureaza, in medie, 60 de minute si se obtin rezultate garantate.

Cabinetul stomatologic se ocupa si de protetica dentara. Protetica reprezinta refacerea dintilor utilizand proteze. Protezele pot fi totale sau partiale si sunt folosite atunci cand nu se pot face legaturi cu ceilalti dinti deoarece acestia nu sunt integri.

Protetica se refera si la lucrarile fixe, cum ar fi fatelele, coroanele si puntile dentare. Coroanele dentare cele mai calitative se realizeaza din ceramica.

Un alt serviciu prestat de cabinetul stomatologic din Iasi este cel de parodontologie. Parodontologia este o afectiune a gingiilor, cauzata de cele mai multe ori de infectii bacteriene. Gingiile se pot desprinde de dinti iar in spatiile ramase se dezvolta bacterii. Dintii vor deveni mobili si exista un risc foarte mare sa cada.

Pe langa indepartarea tartrului subgingival, se vor prescrie si antibiotice care sa stopeze infectia.

Tratamentele stomatologice pentru copii sunt de asemenea, foarte importante. Controalele se fac o data la 6 luni, deoarece la copii cariile se formeaza si evolueaza repede. Infectiile chiar si la dintii de lapte pot afecta radacina viitorilor dinti permanenti.

Pentru a se familiariza cu un cabinet stomatologic, este recomandat ca acestia sa fie adusi la controale inca de la o varsta mica.

Profilaxia dentara este foarte importanta pentru mentinerea unor dinti frumosi si sanatosi. Ea consta in servicii de detatraj si periaj profesional pentru mentinerea unei igiene orale corespunzatoare.

Profilaxia are ca obiectiv principal prevenirea afectiunilor dentare, de aceea se recomanda controale periodice pentru a evita aparitia unor carii sau infectii. Se pot depista si unele carii si astfel se stopeaza evoluarea lor.

Concluzionand, pentru orice afectiune dentara alegeti serviciile oferite de un cabinet stomatologic. Fie ca este vorba de un simplu control de rutina sau de tratarea unor afectiuni grave, experienta personalului si aparatura profesionala va vor ajuta sa rezolvati orice problema si sa obtineti o dantura sanatoasa.