Incearca sa mergi cat de des posibil la un salon de inalta calitate si care sa fie minunat, cu un personal rabdator. Chiar daca alegi sa mergi la un salon si iti este rusine, incearca sa nu iti indepartezi parul de pe picioare inainte de realizarea unei pedichiuri. Bacteriile vor putea intra cu mai multa usurinta in organism totusi prin micile goluri sau cu taieturi lasate in urma epilarii recente. In plus, sunt anumite tipuri de microbi care traiesc in apa de la robinet si care se pot inmulti in acele cadite speciale pentru baia de picioare.
Cauta mereu informatii despre un frumos salon de pedichiura deschis cat de recent in oras inainte de a-ti face o programare. Intereseaza-te apoi musai de la alte persoane care au incercat deja sau chiar de pe internet si forumuri etc. Ai mare grija ca angajatii sa respecte intotdeauna normele de igiena, sa se spele pe maini si sa-si dezinfecteze de fiecare data instrumentele intre clienti. Un salon de cosmetica in Bucuresti poate fi solutia ta dupa o zi grea de munca sau pur si simplu doza ta de rasfat!
Daca simti imediat un miros puternic de oja, fenomen care se intampla de multe ori in saloanele de acest tip, este posibil ca sistemul lor de ventilatie sa fie totusi defect. Si, nu in ultimul rand, cauta tu un salon cu licenta si care sa dispune de personal specializat cu diplome si nu numai.
Exista un tip de pedichiura realizata cu pesti tropicali care presupune introducerea picioarelor intr-un bazin de apa in care inoata cativa pestisori din specia Garra Rufa, care se hranesc cu multe celule epiteliale moarte. Aceasta este o metoda de pedichiura care poate fi periculoasa pentru tine, tine minte, deoarece asa se pot raspandi numeroase infectii cauzate de ranile deschise. In cateva state deja a fost interzis acest tip de procedura. Alege intotdeauna fara dar si poate o manichiura pedichiura din sector 2.
Nu uita sa iti tai des unghiile de la picioare in forma dreapta deoarece aceasta tehnica te va ajuta sa previi aparitia unghiilor incarnate si apoi sa le mentii rezistente. Dupa ce le-ai taiat cat mai drepte, rotunjeste-le apoi colturile cu o pila.
Inainte sa iti faci pedichiura, dezinfecteaza-ti rapid unghiile cu ajutorul unui betisor de urechi imbibat in spirt. Daca suferi de diabet zaharat, va fi necesar ca medicul sa-ti examineze uneori picioarele si iti va oferi sfaturi personalizate pentru ingrijirea lor.
Apoi dupa fiecare pedichiura este indicat sa iti cureti imediat instrumentele cu un sapun si apa. Urmatorul pas care urmeaza consta in dezinfectarea lor cu ajutorul unei solutii mai speciale, cum ar fi inmuiarea in spirt timp de minimum cateva minute.
Bataturile sunt zone de piele intarita, care se pot sparge uneori si te pot rani daca devin prea groase. Atunci cand iti faci pedichiura nu folosi niciodata un briceag sau orice alt aparat de ras pentru indepartarea lor.