Cand rent a car este rentabil si cand nu?

In ceea ce priveste asigurarea cumparata de la firma de rent a car, utilitatea ei este discutabila. Daca pentru unii este un lucru absolut necesar, altora li se pare o risipa de bani. Astazi vom incerca sa vedem care din aceste doua variante se potriveste cu optiunile voastre.

Cand asigurarea de la rent a car este o risipa

Asigurarea impotriva furturlui sau pagubelor rezultate in urma tamponarilor

Desi acest tip de polita de poate proteja in mare parte impotriva vandalizarii, furtului sau pagubelor. Daca firma de rent a car decide sa repare masina, timpul pierdut de aceasta in atelierul mecanicului, este responsabilitatea ta, dar asigurarea te acopera. Aceasta polita te protejeaza si de plata veniturilor neincasate ca urmare a inultilizarii masinii in cauza.

MERCEDES-MLInsa, aceasta asigurare este inutila daca asigurarea ta, personala are deja si acest tip de polita inclus in pretul asigurarii tale. Practic, ajungi sa platesti o asigurare de doua ori, drept urmare nu castigi nimic. Verifica cu firma ta asiguratoare, inainte sa inchiriezi si sa platesti aceasta polita inca o data, pentru ca aceasta sa nu devina o risipa.

Responsabilitate suplimentara

Daca ranesti pe cineva pe proprietata lui, esti direct responsabil. Cumparand aceasta polita de raspundere suplimentara vei putea sa acoperi masina de la firma de rent a car in cazul in care ranesti pe cineva in cazul  unui accident. Cu aceasta polita se vor acoperi cheltuielile de spitalizare ale eventualelor victime.

Acest tip de responsabilitate este unul din principalele motive pentru care soferii au nevoie de asigurare, drept pentru care polita personala de asigurare ar trebui sa acopere deja acest risc. Din nou, este important sa verifici cu firma de asigurare pentru a nu plati de doua ori o asigurare de care, sa speram, ca nu vei avea nevoie.

Accidente personale

Costul tratamentelor medicale in urma unui accident in care ai fost ranit poate fi destul de mare. Desi poti cumpara acest tip de polita si de la firma de rent a car, este foarte posibil sa o platesti deja in polita ta de asigurare.

Asigurarea proprietatii

Asigurarea bunurilor personale care se afla in masina de la rent a car poate sa te ajute, dar, doar daca nu ai deja o astfel de polita de asigurare a bunurilor de valoare.

Cand este o idee buna sa ai asigurare de la rent a car

In calatoriile de afaceri

Daca vrei sa mergi intr-o calatorie de afaceri si nu poti sa iei masina ta, este o idee buna sa inchiriezi una pe care sa o asiguri, mai ales daca polita ta de asigurare nu acopera si vehiculele inchiriate.

Cand calatoriesti in alta tara

Daca decizi sa inchiriezi o masina din alta tara,  este foarte posibil ca polita ta de asigurare sa nu acopere astfel de costuri,. Tocmai de aceea este recomandat sa iti asiguri masina de rent a car in  tara in care conduci.

Cand vrei sa eviti cheltuieli nedeductibile

Ca sa nu fii nevoit sa scoti bani din buzunar pentru cheltuieli nedeductibile, o asigurare de risc poate fi cea  mai buna solutie.

Fii sigur ca ai verificat cu firma de asigurari, pentru a nu incheia o polita de asigurare la rent a car, pe care polita ta sa o acopere deja. Fa din asigurare o investitie , nu o cheltuiala.