Cardiologia pediatrica din Iasi asigura sanatatea copilului dumneavoastra!

Datorita factorilor nocivi care pot actiona asupra femeilor insarcinate, numarul de copii nasculti cu malformatii cardiace grave creste de la an la an.

La copii cu afectiuni cardiace se dezvolta frecvent endocardita infectioasa, boala care afecteaza endocardul, tesutul ce asigura legatura intre inima si vasele de sange.

Cardiologii pediatrici au un rol foarte important in tratarea bolilor la copii. Acestia ofera sfaturi parintilor cu privire la activitatile la care pot lua parte copii, fara a fi supusi la un efort fizic ridicat.

cardiologieParintii trebuie sa fie foarte atenti la simptomele prezentate de copii, deoarece modificarile aparute brusc, pot indica anumite suferinte.

Controalele din timpul sarcinii sunt foarte importante pentru a observa daca dezvoltarea fatului este normala. Inima se observa la ecografie incepand cu saptamana a 12 a.

Cel mai reprezentativ simptom al unei afectiuni cardiace la copil este suflul cardiac. Intr-o clinica de cardiologie pediatrica din Iasi se realizeaza un examen fizic copilului. Utilizand stetoscopul, cardiologul asculta sunetele produse de inima, pentru a stabili cu precizie eventualele zgomote anormale si cauza lor.

O afectiune care da dureri in piept la copii poate fi pericardita. Aceasta reprezinta o inflamatie a peretilor inimii, avand de cele mai multe ori, o cauza infectioasa.

Pe langa durerile din zona inimii, apare si febra, ca o reactie a organismului impotriva infectiei. Copilul trebuie consultat imediat de un medic, pentru a se incepe tratamentul.

Culoarea pielii poate fi un indicator pentru bolile cardiace. Aspectul vinetiu al pielii poarta denumirea de cianoza, produsa datorata insuficientei cardiace.

Ecografia cardiaca se realizeaza pentru depistarea formei inimii, precum si pentru a observa daca exista cheaguri sau tumori.

Afectiunile cardiace la copii sunt una din cauzele principale de deces. Inca din anul 1900, acestea se afla in top trei, alaturi de cancer si boli infectioase. De aceea, trebuie tratate cu seriozitate si profesionalism pentru a asigura copiilor o viata cat mai normala.

In general, copii care se nasc prematuri sunt mai predispusi sa faca o boala de inima in viitor. Obezitatea infantila reprezinta si ea o cauza majora in aparitia afectiunilor cardiace. Parintii trebuie sa asigure copiilor un stil de viata sanatos, evitand mancarurile de tip fast-food sau dandu-le prea multe dulciuri.

Potrivit cercetatorilor, preventia bolilor cardiace la copii se face inca din perioada intrauterina. Mamele trebuie sa elimine factorii care pot duce la o malformatie congenitala, precum fumatul, alcoolul, consumul abuziv de medicamente sau droguri.

Clinica de cardiologie pediatrica din Iasi este un mediu foarte placut pentru copii, acestia nu vor resimti atmosfera traumatizanta dintr-un spital. Personalul este calificat in lucrul cu copii, pentru a-i face sa se simta cat mai relaxati.

Starea de sanatate a mamei este foarte importanta pentru copil, de aceea, se recomanda o serie de analize medicale inca din primele luni de sarcina.

Concluzionand, cardiologia pediatrica este un domeniu foarte vast, care asigura cele mai bune si eficiente investigatii si tratamente copiilor. Doctorii sunt cei care ii ajuta pe acestia sa se insanatoseasca, deoarece copilaria este o etapa foarte frumoasa, in care copii trebuie sa aiba activitati diverse si sa se bucure de frumusetile vietii.