Care sunt beneficiile unor covoare moderne?

Covorul este un clasic atemporal, deci este usor sa uiti cat de mult a beneficiat de inovatiile moderne. Cu toate acestea, covoarele moderne sunt mai usor de curatat, mai rezistente la uzura si chiar pot ajuta la crearea unui mediu mai sanatos in locuinta. Iata cateva lucruri despre care probabil nu stiati despre aceste covoare moderne.

Beneficiile acestor covoare moderne in casa ta

Sunt durabile

De ani de zile, fibrele de covor din nylon au fost obiectivul pentru o durabilitate optima. Desi acest lucru ramane adevarat, din cauza inovatiilor ingineresti de-a lungul anilor, exista mai multe optiuni atunci cand se compara durabilitatea si rezistenta la pete.

De fapt, covorul modern este, de asemenea, mai bine conceput pentru a rezista la decolorare. Vopsirea solutiei este o metoda moderna de a da fibrelor de covor o culoare inerenta, mai degraba decat de a muri suprafata fibrelor. Permite covoarelor sa-si mentina frumusetea chiar si in zonele expuse frecvent la lumina soarelui.

Pot ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din casa ta

In trecut, calitatea slaba a aerului a fost atribuita covorului. Cu selectiile moderne, totusi, este adevarat opusul; o alegere de covor de calitate poate ajuta la curatarea aerului interior. Cand praful, alergenii si parul se instaleaza in cele din urma, cad pe covor si raman prinsi sub fibrele acestuia. Acest lucru este in contrast cu pardoseala de suprafata dura, unde aceste particule sunt aruncate in mod constant inapoi in aer. Apoi, ori de cate ori aspirati, acestea sunt indepartate complet.

Pentru a ajuta la covorul sa filtreze aerul casei ta, asigura-te ca aspiri cel putin o data pe saptamana.

Facturi de energie mai mica

Te-ai rostogolit vreodata din pat descult in mijlocul iernii? Exista un motiv pentru care covorul este putin mai confortabil in timpul acestei experiente decat suprafata dura: actioneaza ca un izolator. Acest lucru este valabil mai ales in lunile mai reci, dar indiferent de anotimp, valoarea R (o masurare a rezistentei termice) a covorului depaseste in mod constant cea a oricarei pardoseli de suprafata.

Captuseala cu spuma de memorie

Captuseala covorului este ceea ce ii confera senzatia sa moale. Acum, captuseala cu spuma cu memorie este disponibila pentru a face covorul si mai confortabil. De asemenea, imbunatateste reducerea zgomotului si economiile de energie si mai mult.

Sunt ecologice

Nu vorbim doar despre mediul interior al casei tale; covorul modern este realizat avand in vedere practicile ecologice. Desigur, durabilitatea inseamna ca covorul nu va trebui sa fie inlocuit la fel de des (desi majoritatea selectiilor moderne sunt reciclabile).

Sunt impermeabile

Unul dintre cele mai mari esecuri ale covorului a fost intotdeauna usurinta de colorare si absorbtia umezelii. La urma urmei, daca scurgerile nu sunt curatate imediat si bine, petele sunt adesea lasate in urma, iar umezeala este lasata sa se scurga in podea. Acest lucru nu se mai intampla si in cazul covorului modern care este ferit de pete, ferit de absorbirea lichidelor ce il pot degrada.

In concluzie, aceste covoare moderne sunt ideale in zilele noastre, pentru ca sunt mult mai adaptate nevoilor de acum si pentru ca sunt mult mai usor de intretinut. Sunt mult mai rezistente, iar acest lucru le transforma intr-o investitie de lunga durata. Ia si tu in considerare acest lucru si achizitioneaza covoare moderne pentru locuinta ta.