De ce trebuie sa tinem cont atunci cand inchiriem o masina?

Firma de inchirieri auto iti poate oferi libertate si flexibilitate atunci cand esti in vacanta, iar in anumite parti ale lumii, aceasta poate fi singura modalitate de transport.

Inchierea unei masini, care este din ce in ce mai mult o metoda confortabila si simplificata, include si o serie de resposabilitati din partea agentiei si din partea clientului. Daca doresti sa inchiriezi o masina pentru prima oara, trebuie sa tii cont de anumite sfaturi, care sunt utile si pot sa te ajuta in evitarea unor posibile situatii neplacuta.

Inainte de a inchiria, trebuie sa analizezi atent oferta care exista pe piata: varietatea companiilor, a preturilor, a masinilor. Trebuie sa alegi acele companii care te intereseaza, sa consulti pretul optiunilor suplimentare, mai ales in cazul in care vei opta pentru acestea (scaun pentru copil, lanturi de cauciuc etc). Pentu a inchiria, se impune, de asemenea si o anumita varsta minima, iar tu trebuie sa te interesezi de valoare depozitului garantie, perceput de compania respectiva. Trebuie sa verifici modalitatile de plata acceptata si sa te interesezi asupra documentelor necesare pentru a inchiria masina.

De asemenea, cand se realizeaza contractul, nu ezitati sa cititi cu mare atentie conditiile. Trebuie sa verificati daca datele si conditiile de la rezerare corespund cu cele din contract, sa analizati starea de functionare a autovehiculului, sa verificati nivelul de combustibil existent in prezenta reprezentantului companiei. Tot odata, trebuie sa va asigurati ca procesul verbal de predare – primire este semnat de acest reprezentant al companiei.

Pe parcusul inchirierii, trebuie sa parchezi automobilul in spatii special amenajate, iar in situatii de accident si furt, trebuie sa contactezi imediat compania rent-a-car. Trebuie sa respecti regulile de circulatie si sa nu consumi substante care pot diminua concentrarea la volan, iar bonurile eliberate pentru alimentarea cu combustibil nu trebuie aruncate.

In momentul in care predati masina, trebuie sa respectati prevederile contractuale referitoare la data, locatia si ora la care trebuie predata masina. Trebuie sa pastrati chitantele, facturile, contractul de inchirieri si eventualele poze efectuate in eventualitatea unui litigiu.

Specialistii recomanda sa nu incheiati contracte cu companii rent a car care par a fi lipsite de incredere, care nu ofera nicio siguranta, iar daca preturile par a fi mult mai ieftine in comparatie cu alte companii de pe piata, sau cu competitorii de profil, trebuie sa fiti atent.

Trebuie sa va ganditi bine la ce masina veti avea nevoie. Spre exemplu, daca aveti multe bagaje, un vehicul mai mare sau un SUV va poate fi de folos. Pentru a economisi bani la inchiriere si pentru combustibil, exista posibilitatea de a alege un model mic.

Daca inchiriati masina pentru mai putin de o saptamana, companiile recomandate sunt cele locale, deoarece ofera tarife mai bune. Pentru a lua o decizie finala, este bine sa verificati mai multe oferta in ceea ce priveste tariful, discountul oferit si taxele de rezervare percepute.

De asemenea, pentru un tarif mai mic, trebuie sa va interesati despre bonusurile care se pot oferi prin programele frequent flier sau in baza cartii de credit de care dispuneti. Daca lucrati la o firma de inchirieri auto, este posibil sa beneficiati si de un tarif negociat.