Exteriorul se incalzeste cu incalzitorul infrarosii

Sistem de incalzire inovator, sistemul infrarosu a devenit acum la mare cautare. Folosind o tehnologie dovedita bazata pe functionarea soarelui, isi propune sa creeze caldura prin difuzarea radiatiilor infrarosii.

Incalzitorul cu infrarosii poate reproduce caldura pe o suprafata radianta. Functionarea sa poate fi comparata cu lumina solara sau cu un foc care creeaza, de asemenea, caldura prin radiatii. Spre deosebire de solutiile traditionale de incalzire, infrarosul nu incalzeste aerul. Incalzeste solidele care, la randul lor, incalzesc aerul prin contact.

In general, exista doua tipuri de incalzire cu infrarosu: incalzire cu unda scurta sau IR-A si incalzire cu infrarosu (IR-C). Acesta din urma este cel mai utilizat si are avantajul de a oferi o gama mai mare.

Incalzitoarele cu infrarosu sunt de mai multi ani, dar, in ciuda multor beneficii, ele sunt inca criticate. In multe feluri, utilizarea incalzitoarelor cu infrarosu este apreciata, deoarece nu numai ca nu afecteaza calitatea aerului si poate genera foarte rapid caldura.

Cu toate acestea, dezavantajele sunt invinovatite, fie din punct de vedere economic, fie luand in considerare eficacitatea acestuia pe termen lung. Intr-adevar, incalzirea cu infrarosu necesita un studiu precis al puterii si al cerintelor de incalzire pentru intreagul spatiu. Foarte des subliniat, capacitatea sa slaba care nu este suficienta pentru a incalzi o casa mare. Locatia sa trebuie, de asemenea, studiata cu atentie pentru a nu fi incomoda. De aceea este adecvat ca si incalzitor exterior, ci nu interior!

Un ultim punct de luat in considerare este si consumul sau mai mic de energie decat mai multe sisteme de incalzire traditionale. Cu incalzirea cu infrarosu, veti incalzi obiecte si oameni, in timp ce cu alte tehnici incalziti aerul. Acesta este efectul caldurii radiante produse de panourile radiante. Se poate compara cel mai bine cu o fereastra prin care trece lumina soarelui: incalzeste obiectele din camera fara prea multa miscare de aer. Obiectele absorb aceasta caldura si apoi o redifuzeaza, ceea ce declanseaza un ciclu.

Un panou radiant emite unde de caldura, punand un semiconductor sub tensiune electrica in interiorul panoului. Aceste panouri nu au nevoie decat de o sursa de alimentare. Un singur panou de 1000 de wati este suficient pentru a incalzi aproximativ 20m². Aceste panouri sunt foarte usor de asamblat.

 Principalele avantaje pe scurt sunt: intrucat nu exista nicio miscare a aerului, acest proces este ideal pentru persoanele cu alergii sau cu probleme de respiratie; acest incalzitor nu produce nici miros, nici zgomot; acest incalzitor este ideal pentru spatii externe; nu este necesar sa se incalzeasca o masa mare de aer; incalzirea cu infrarosu este semnificativ mai buna si mai eficienta din punct de vedere energetic decat incalzirea traditionala; panourile pot fi instalate astfel incat sa le faca invizibile.

Daca doriti sa va incalziti exteriorul casei de zi cu zi sau cea de vacanta puteti opta si pentru incalzitorul de terasa cu carbon, care prezinta avantajul de a nu consuma oxigenul pe care il respiram, fiind bun pana si pentru persoanele care sufera de probleme respiratorii. Cu toate acestea pana si incalzitorul cu infrarosii este adecvat in special exteriorului, iar nici acesta nu ne priveaza de oxigen si de dioxid de carbon; fiind deja unul dintre cele mai cautate incalzitoare pentru foisoare, terase, pana si pentru terasele restaurantelor. Pentru a achizitiona un asemnea produs, trebuie sa va duceti in magazinele specializate sau sa il comandati chiar la dumneavoastra acasa.