Garantie de participare la licitatie

O garantie de participare la licitatie, reprezinta de fapt o alternativa pentru scrisoarea de garantie bancara, sau pentru viramentul bancar, in favoarea unei autoritati contractate, pentru a participa la anumite licitatii. Daca veti dori sa beneficiati de intrumente bancare de acest tip, atunci este foarte important sa luati legatura cu o companie ce poate oferi consultanta, in acest domeniu. Este necesar sa ne informam inainte de a lua decizii importante, deoarece numai in aceste conditii acestea vor fi cele mai potrivite. Despre garantia de participare la licitatii, mai putem adauga ca reprezinta un instrument de garantare pentru un ofertant, la solicitarea acestuia. Va solicita o astfel de garantie in cazul in care doreste ca in perioada urmatoare sa participe la o licitatie de atribuire pentru contractele de achizitie publica, sau serviciile si lucrari publice. Aceasta garantie este cea care are rolul de a proteja pe perioada valabilitatii oferta depusa, pana in momentul in care se va incheia un contract . Astfel, beneficiarul este protejat impotriva unui comportament necorespunzator venit din partea ofertantului.

Referitor la aceasta garantie de participare la licitatii mai putem adauga ca se poate constitui prin transfer bancar, sau printr-un instrument de garantare bancara emis de o societate bancara, sau de o companie de asigurari. Aceasta garantie va trebui prezentata mereu in original si in cuantumul sau prerioada prevazuta in documentatia pentru licitatia de atribuire. Totodata, aceasta garantie se poate depune printr-un ordin de plata, cec, sau printr-o suma de bani in numerar ce se va depune la casieria autoritatii contractante, insa doar in cazul in care documentatia licitatiei prevede acest lucru. Acesta este si motivul pentru care spunem ca este important sa luati legatura cu o companie de consultanta in acest domeniu, deoarece veti putea primi informatiile dorite pentru a lua cele mai bune decizii.

Din punct de vedere legal, despre garantie de participare la licitatii mai putem adauga ca se poate constitui printr-un virament bancar, sau printr-un instrument de garantare, emis in conditiile legale ce tin de o socitetate bancara, sau companie de asigurari. Aceasta garantie, va trebui sa se prezinte mereu in original si in cuantumul pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire. Despre garantia de participare la licitatii, mai putem adauga ca trebuie sa fie irevocabila, si sa se prevada in interiorul acesteia, toate elementele necesare pentru executarea in cele mai bune conditii.

hammer-62Despre aceste garantii de participare la licitatii mai putem adauga ca prezinta anumite avantaje importante, iar printre acestea putem aminti facilitarea participarii la licitatii publice, deblocarea unor sume de bani ce constituie o garantie de participare. De asemenea prin utilizarea unui instrument de acest tip, mai putem adauga ca nu va fi afectat in nici un fel capitalul de lucru, iar timpul pentru emiterea unei garantii pentru participarea la licitatii este redus. Acest lucru este foarte important, daca facem o comparatie cu instrumentele bancare, iar despre scrisoarea de garantie pentru participarea la licitatii mai putem adauga ca are costuri reduse. Este indicat sa tineti cont de aceste informatii in cazul in care veti dori ca in perioada urmatoare sa luati in calcul posibilitatea de a opta pentru garantiile de participare la licitatii.

Referitor la documentele necesare pentru acordarea acestor garantii de participare la licitatii, putem spune ca sunt urmatoarele. Este necesar certificatul de inregistrare (copie), ultimele doua bilanturi depuse la Administratia Financiara, si ultima balanta incheiata, documente ce vor trebui semnate si stampilate. De asemenea, este necesara si documentatia de atribuire, deoarece in baza acesteia se va solicita si numarul anuntului de participare la licitatii. Acestea sunt cele mai importante aspecte de care va trebui sa tineti cont in situatia in care veti dori sa optati pentru aceste garantii de participare la licitatii. Colaborarea cu o companie de consultanta este foarte importanta, iar pentru a primi servicii in acest domeniu, puteti lua legatura cu cei de la Sc Vis La Vie Srl sunand la 0771 731 869.