Lentile de contact colorate naturale – cate tipuri de lentile exista?

Daca iti doresti sa faci o schimbare de look care sa fie remarcata si care sa fie de efect, alege sa folosesti lentile colorate. Multe persoane aleg sa nu faca acest lucru din teama responsabilitatii si din teama ca nu s-ar obisnui cu rutina de aplicare si de scoatere, insa aceste aspecte devin foarte simple dupa cateva repetari.

Lentilele de contact sunt si confortabile, in ciuda aplicarii acestora chiar pe iris. Pe langa toate acestea, daca iti plac culorile si ai vrea sa iti asortezi culoarea ochilor cu vestimentatia, poti achizitiona mai multe perechi de lentile de contact colorate naturale care sa se potriveasca stilului tau vestimentar.

Insa inainte de a face acest pas, trebuie sa afli cand mai multe informatii despre lentilele de contact, pentru a-ti fi mai usor sa iei o decizie la final.

Cate tipuri de lentile de contact exista si care ti se potrivesc cel mai bine?

Primele pe lista sunt lentilele colorate cu dioptrii

In cazul in care ai un defect de vedere pe care trebuie sa il corectezi, poti purta lentile colorate fara nicio problema. Pentru a le purta trebuie sa tii cont ca dioptriile tale nu trebuie sa depaseasca intervalul –35 sau +35, pentru ca nu exista lentile care sa corecteze afectiuni ale vederii cu dioptrii care depasesc acest interval.

Apoi urmeaza lentilele de contact colorate cu rol estetic, care nu au dioptrii

Scopul acestor lentile de contact este doar estetic si nu corecteaza in niciun fel vederea.

Totusi, inainte sa iti cumperi prima pereche de lentile de contact colorate cu rol estetic, tot vei avea nevoie de acordul unui medic oftalmolog, de o reteta pentru lentile cu parametrii specifici (raza de curbura, diametrul globului ocular).

Nuantele pentru acest fel de lentile estetice variaza foarte mult de la nuante naturale la modele neasteptate si speciale, dar cele mai populare raman lentilele albastre si verzi.

Urmatoarele pe lista sunt lentilele colorate opace, care au ca scop schimbarea totala a lookului

Acest fel de lentile de contact opace schimba complet culoarea naturala a irisului, indiferent daca este de nuanta deschisa sau inchisa. De exemplu, de la albastru la caprui, la verde, turcoaz, violet sau gri (si invers), dar si cu designuri speciale. Lentilele ofera o acoperire integrala a culorii naturale pentru a oferi purtatorului o schimbare de look radicala.

Apoi urmeaza lentilele colorate cu efect natural, care nuanteaza culoarea ta de ochi existenta

Lentilele colorate cu efect natural sunt cunoscute drept color enhancement contact lenses si sunt create special pentru a scoate in evidenta culoarea ochilor. In cazul in care iti doresti sa ai o privire mai patrunzatoare, acest tip de lentile este perfect pentru tine. De asemenea, se potrivesc si pentru persoanele cu irisul deschis la culoare, albastru sau verde, carora le va oferi un look special.

In cazul in care ai ochii inchisi la culoare, poti incerca lentilele de iluminare special create pentru persoanele cu ochii caprui sau negri.

Si in final ultimele, dar nu cele din urma: lentile de contact pentru ocazii speciale (Halloween)

Lentilele folosite pentru astfel de evenimente sunt cunoscute ca theatrical contact lenses datorita efectului dramatic creat. Acestea pot fi purtate fara nicio problema in spectacole de teatru, dar mai ales pentru a completa o vestimentatie infricosatoare sau nemaiintalnita de Halloween (manga si anime, zombie, werewolf) sau pur si simplu pentru a experimenta un altfel de look, din zona fantasy.

Asadar, daca iti doresti sa iti achizitionezi lentile de contact colorate naturale, tine cont si de informatiile prezentate in articol care iti pot fi de folos in luarea unei alegeri finale.