5 lucruri despre cariera

Cariera este un cuvant care inseamna atat de multe: profesionalism, bani, faima, reputatie, afacere, succes, eficienta, clienti, fidelizare, oportunitati. Cu totii ne dorim sa facem cariera intr-un domeniu, fie si videochat in Constanta, dar orice reusita se obtine cu multa munca. Nu se da nimic gratuit si o cariera este un pas final al unui drum, nu inceputul. Dupa multe etape si incercari o cariera se cladeste intr-un final.

Exista oameni care si-au cladit cariere de succes in domenii gigant care pot oferi sfaturi intregului public doritor sa evolueze in cariera. Sfaturile variaza de la persoana la persoana si de la domeniu la domeniu. Nu tot ceea ce a mers in cazul unei persoane se poate aplica la toate, dar fiecare persoana este libera sa aleaga ce i se potriveste si sa personalizeze pasii pentru situatia sa.

  1. Cauta-ti pasiunea

carieraPrimul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti gasesti pasiunea, sa afli ce iti place. Este important sa stii incotro te indrepti, ce tel sau ce vis ai. Fara un scop precis ai pierde timpul fara directie, fara sa obtii ceva, fara sa evoluezi. Nu cred ca ai vrea sa lucrezi 10 ani intr-un domeniu pentru ca dupa acea perioada sa iti dai seama ca nu esti facut pentru asta si ca iti doresti cu totul alte lucruri posibile chiar in videochat in Constanta.

  1. Alege jobul potrivit

Atunci cand stii ce iti doresti sa faci, nu te angaja oriunde doar pentru a face bani sau pentru experienta. Primul job este foarte important pentru restul carierei tale pentru ca de la un job nepotrivit iti va fi greu sa pleci, sa te eliberezi. In plus, nu ai vrea sa iti faci o impresie proasta despre piata muncii in general. Odata dezamagit iti va fi greu sa iti revii si sa crezi ca vei ajunge vreodata unde vrei tu.

  1. Profita de tineretea ta

Primii ani de munca sunt cei in care esti cel mai entuziasmat, motivat, ambitios si angajatorii stiu asta. Este de bun augur sa profiti de ei si sa iti iei cele mai bune joburi din punct de vedere calitativ.

  1. Conecteaza-te cu persoane influente

Daca vei reusi sa te conectezi cu persoane influente din domeniul in care vrei sa ajungi, nu ai decat de castigat. Poate la inceput iti va fi greu sa faci asta, dar internetul face totul posibil si facil. Cauta-i pe Linkedin, vorbeste cu ei, mergi cu cursuri si seminarii.

  1. Creeaza-ti propriile proiecte

Chiar daca nu vrea sa te angajeze nimeni pentru ca nu ai experienta, incearca sa castigi experienta prin voluntariat si cauta persoane care au propriile afaceri, incearca sa faci practica la ei. Cere-le recomandari si o adeverinta daca este posibil. Chiar si un blog daca iti creezi se considera o parte de proiect, un pic de experienta. Va conta cand vei dori sa te angajezi in domeniul de redactare articole sau promovare online. Orice urma de prezenta online te va ajuta, chiar si in videochatul in Constanta.