Ce tipuri de rafturi de metal se preteaza la activitatea si spatiul meu?

Metalul este un material excelent pentru realizarea rafturilor, fiind foarte dur, rezistent, versatil. Aceasta il face optiunea prefarata a majoritatii oamenilor cand vine vorba de achizitia de rafturi, el avand o serie de avantaje  fata de rafturile din lemn, fiind usor de intretinut si de utilizat. De asemenea in functie de constructia lor pot fi usor reconfigurate si adaptate ulterior. Ele au aplicatie intr-o serie de domenii comerciale si industriale, gasindu-se atat sub forma de polite, cat si de rafturi specializate, cum ar fi pentru tevi, cabluri, cauciucuri.

Utilitatea lor este dovedita si in locuinte, garaje, pivnite, unde pot depozita in siguranta diferite marfuri sau obiecte, structura de metal oferind stabilitate rafturilor, fiind rezistenta si la conditii de umezeala, daca este tratata corespunzaror.

Ele sunt folosite des si in amenajarea magazinelor si a supermarketurilor, atat sub forma rafturilor tip gondola cat si a celor de perete, fiind modulare pot fi usor adaptate oricarui tip de spatiu si de nevoie.

In functie de materialul folosit, de grosimea cadrelor, rafturile de metal pot fi proiectate a atinge inaltimi de la sub 2 metri la peste 20 de metri. Astfel spatiul disponibil pe verticala va putea fi folosit la maximum, asta in conditiile in care se respecta conditiile de siguranta si recomandarile producatorului.

Trebuie avut in vedere ca podeaua pe care urmeaza a fi amplasate rafturile sa fie plana, si sa poata suporta greutatea care va fi pusa pe rafturi.

Rafturile pot fi statice, sau pot fi mobile, pentru a putea fi reconfigurate in functie de necesitati.

rafturi metalicePuteti opta si pentru achizitia de rafturi folosite, cand considerati ca aceasta are sens din punct de vedere economic, insa doar dupa o inspectare atenta acestora pentru a va asigura ca ele sunt in bune conditii, nu sunt afectate de rugina, nu au cadrele si alte elemente indoite, si eventual sa fie remediate si semnele inerente ale uzurii aparute prin folosirea anterioara.

Paletii reprezinta cea mai populara metoda de manevrare si stocare a marfurilor, astfel ca exista felurite modele de rafturi metalice pentru paleti, care pot atinge inaltimi foarte mari, si pot sustine greutati considerabile, facandu-le extrem de eficiente in stocarea unui volum mare de marfuri. Ele trebuie accesorizate cu produsele aferente pentru a asigura o exploatare fara riscuri si accidentari, precum si pentru a ajuta in timpul manevrarii si manipularii marfii. Amintim protectiile pentru picioare, realizate din metal, cu scopul de a preveni doborarea rafturilor cu motostivuitorul, protectii pentru intreg randul, elemente de rigidizare imporiva seismelor.

Accesul la marfa va fi facil si nelimitat, in cazul rafturilor clasice, asigurand un control al stocurilor si o rapiditate a manevrarii acesteia.

Pentru marfuri cu dimensiuni iregulate, lungi, se vor alege rafturi de tip „cantilever”, care permit pastrarea acestora ordonate, in siguranta, deasupra solului, fiind usor accesibile cu motostivuitorul sau alte mijloace.

Rafturile cu polite sunt ideale pentru manipularea manuala a marfurilor, la bucata sau la vrac, fiind de asemena modulare si stabile, putand fi imbinate fara suruburi, avand si elemente de rigidizare in diagonala. Ele pot fi accesorizate si adaptate pentru crearea unui sistem de depozitare individualizat. Aveti in vedre sa nu depasiti greutatea maxima care se poate depozita pe un astfel de element. Portanta poate fi suplimentata doar montand elemente de rigidizare suplimentare.

Pentru folosirea in siguranta si corespunzatoare a rafturilor de metal verificati periodic starea acestora, daca suruburile sunt stranse bine, daca elementele de suport sunt slabite, daca exista indoiri sau lovituri in urma unor accidentari, daca rafturile sunt in buna stare, iar la orice problema sesizata anuntati furnizorul sau o persoana calificata.