Benzi transportoare fitness – cum va intretineti un astfel de dispozitiv?

4 sfaturi pentru intretinerea preventiva a benzilor transportoare fitness

Intretinerea preventiva este importanta in toate industriile pentru a reduce riscul de avarii. Benzile transportoare nu fac exceptie.

Iata cateva sfaturi despre intretinerea preventiva a acestor benzi transportoare fitness pe care le puteti efectua pe cont propriu.

Intretinerea preventiva a benzilor transportoare fitness

Intretinerea preventiva implica o inspectie detaliata a masinii pentru a verifica daca exista piese care functioneaza defectuos sau se slabesc din cauza uzurii. Constientizarea timpurie creeaza posibilitatea de a rezolva o problema inainte de a se agrava. Corectiile se pot face mai usor si se pot lua masuri pentru prevenirea problemelor de productie in viitor. Acest lucru permite o fiabilitate mai mare si optimizeaza durata de viata a benzii transportoare fitness.

Unele probleme posibile de cautat se refera la benzile care nu ruleaza drepte, rulourile blocate, rulmentii rupti, materialul deteriorat sau o curea care se prinde sau aluneca in mod regulat. Niciuna dintre aceste situatii nu trebuie sa insemne in mod necesar ca banda ta este rupta.

Cum se efectueaza o inspectie oculara

Valoarea efectuarii unei inspectii oculare regulate este suficienta pentru a depista aparitia unei eventuale probleme. Prin simpla examinare a suprafetelor si pieselor vizibile, puteti economisi companiei dvs. timp, bani si forta de munca.

Exista patru intrebari specifice pe care ar trebui sa le puneti atunci cand va inspectati banda pentru daune.

Banda transportoare fitness este completa?

Incepeti prin inspectarea curelei in sine. Puteti vedea daune? Imbinarile curelei sunt in stare buna? Cum arata scripetele, rolele, axele, profilele si patul culisant? Rulmentii si rolele sunt complete? Un rulment uzat ar putea de exemplu fie motivul pentru care o banda inclina intr-o parte. Luati timp pentru a regla si repara cele mai mici detalii ale benzii.

Banda transportoare fitness este centrata pe transportor?

O banda transportoare trebuie centrata pentru transportul optim al unui produs. Verificati daca este pozitionat cu precizie intre role. De asemenea, asigurati-va ca scripetele, rotile si rolele curelei sunt instalate si aliniate. Daca nu sunt, exista riscul ca banda sa inceapa sa incline intr-o parte.

Banda transportoare fitness functioneaza in parametri normali?

Cum functioneaza banda transportoare? O banda poate functiona bine cand este goala, dar apoi incepe sa alunece sub greutatea unei incarcaturi sau sub greutatea corpului dvs. Daca o banda aluneca sau se freaca intr-un anumit punct, caldura din frecare se poate dezvolta si, in cel mai rau caz, poate incepe sa topeasca materialul curelei. Prin urmare, ar trebui sa reglati centura.

Banda transportoare este curata?

Unele centuri sunt mai importante pentru igiena decat altele, de exemplu benzile transportoare fitness. Prin urmare, este important sa curatati atat cureaua, cat si partile cu care este in contact regulat. Suprafetele inegale, rupturile sau fisurile sunt toate locuri in care bacteriile pot creste. Murdaria si substantele care patrund in banda pot duce la contaminarea produsului. Prin urmare, trebuie sa inspectati si sa curatati cu atentie banda.

Frecventa inspectiei

Cat de des trebuie sa va inspectati banda transportoare depinde de o serie de factori: tipul de aplicatie, in ce mediu functioneaza banda, dimensiunea sarcinii si cat de des este utilizata banda. Exista o serie de aplicatii, curele si suporturi. Unele curele functioneaza in medii mai solicitante, cu temperaturi extreme inconjuratoare, cum ar fi cuptoarele. Alte centuri transporta produse foarte grele sau produse care contin substante chimice toxice. Unii trebuie sa fie rezistenti la detergentii puternici. Fiecare dintre acesti factori are un impact si va determina focalizarea inspectiei.

In concluzie, aceste benzi transportoare fitness trebuie sa fie intretinute astfel incat sa aiba si o functionare in parametri optimi. Siguranta este cea mai importanta si daca banda transportoare nu functioneaza cum trebuie, acest lucru s-ar putea sa te puna in pericol intr-un fel sau altul.