Cum alegem un geam termopan?

Atunci cand vine vorba de alegerea geamurilor sau a usilor pentru casa noastra, cel mai bine este sa ne informam cu privire la functionalitatea acestor elemente.

Domeniul tamplariei este unul foarte complex, deci pot exista anumite detalii tehnice a caror semnificatie nu o detinem inca.

Cu cat ne informam mai mult cu privire la un subiect, cu atat totul ni se pare mult mai simplu. Cand vine vorba de geamul termopan, este bine sa avem in vedere urmatoarele aspecte: tipul de sticla, profilul, feroneria, dar si alte accesorii indispensabile functionarii.

Profilul PVC este unitatea structurala a unei ferestre, deci o piesa cu o mare insemnatate, atunci cand vine vorba de calitate. De regula, profilurile sunt de mai multe feluri, in functie de numerele de camere, precum si de garnitura de etansare.

Indiferent de situatie, profilul unui geam trebuie sa aiba o structura cat mai rezistenta, deoarece pe acesta se monteaza si feroneria.

Dezvoltarea tehnologiei a permis prelucrarea geamurilor intr-o varietate de forme si dimensiuni, care sa se incadreze cu succes, in orice tip de cladire.

Geamurile termopan sunt cunoscute pentru faptul ca sunt formate din doua straturi de sticla, separate de un spatiu umplut cu gaz inert. Gazul inert nu face altceva decat sa asigure o buna etansare.

Cu cat foile de sticla sunt mai groase si mai rezistente, cu atat geamul devine din ce in ce mai calitativ si rezistent la actiunea constanta a factorilor de mediu sau a socurilor mecanice.

Exista situatii cand grindina a provocat mari daune proprietarilor de locuinte, distrugand geamurile ce aveau doar un singur rand de sticla.

Un geam termopan nu se sparge cu usurinta, deci ne asigura gradul de protectie de care avem nevoie, cand vine vorba de caminul nostru.

Eficienta termica este caracteristica generala a termopanelor, acestea fiind concepute pentru a pastra temperatura din casa si a avea proprietati termo-izolante marcante.

Fiecare componenta a unei ferestre este importanta, pentru ca intreg ansamblul sa fie cat mai rezistent. Ei bine, pe langa sticla dubla, termopanele sunt prevazute si cu o feronerie rezistenta la procesul de uzura.

Feroneria rezistenta impiedica si patrunderea hotilor in interiorul unei case, deoarece acestia nu vor putea sa distruga geamul.

Dupa amplasarea ferestrelor, putem opta si pentru adaugarea unor accesorii, cum ar fi rulourile exterioare, dar si plasele impotriva insectelor.

Aspectul geamurilor termopan este minimalist, deci foarte usor de integrat atat in stilul clasic, cat si in cel modern.

Nuantele neutre si design-ul simplu ne fac alegerea usoara, iar de cele mai multe ori, optam fie pentru alb, crem, maro sau negru, in functie de preferinte.

Transferul termic este foarte mare, in cazul geamurilor din lemn, deoarece acestea nu sunt etanse. La polul opus se afla geamurile termopan, ce nu permit patrunderea aerului.

Concluzionand, atunci cand urmeaza sa achizitionam geamuri termopan pentru casa, nu putem da gres, deoarece majoritatea modelelor sunt rezistente si prezinta multe beneficii. Important este sa fim atenti la dimensiuni si la modul de deschidere al acestora, pentru a fi siguri ca luam cea mai buna decizie.