Care este cea mai potrivita lenjerie pentru patutul de bebe

Cum pielea bebelusilor este extrem de sensibila, alegerea lenjeriei pentru patutul acestora ar trebui sa fie un act destul de important, tratat mu maxima atentie. Trebuie deci acordata o mare atentie alegerii unei lenjerii pentru patutul de bebe dar si celorlalte articole pentru copilas. Mai cu seama trebuie sa fim atenti atunci canl luam lenjeria, ce tesatura s-a folosit pentru realizarea acesteia. Cel mai indicat ar fi sa alegem doar lenjerii sau accesorii cat mai simple care sa nu aiba prea multe imprimeuri pentru patutul de bebe. In cazul in care totusi ne dorim sa exista si cateva pete de culoare ideal ar fi sa optam pentru acele imprimeuri tesute iar pentru a ne da seama ca sunt realizate astfel, uitati-va la cusatura, aceasta apare pe ambele parti ale lenjeriei.

DSC_2126_previewAtunci cand perna ori paturica pufoasa de bebe are un desen imprimat uitati-va cu mare atentie deoarece acel desen trebuie sa contina culori din substante naturale, nu sintetice. Se folosesc din pacate o multime de cerneluri si tehnici chimice pentru imprimarea articolelor pentru copii, ceea ce poate fi un lucru extrem de daunator pentru cei mici. Exista pentru lenjeriile de patut pentru bebe si variante in care imaginea este pur si simplu lipita de lenjerie. Ideal ar fi sa evitati astfel de produse deoarece pot pune in pericol pielea fina a bebelusilor.

In ceea ce priveste schimbarea lenjeriei din patutul unui bebelus, aceasta trebuie schimbata cat mai des posibil. Mai ales in cazul in care nu doriti ca bebelusul sa aiba probleme cu pielea lui sensibila ori sa se confrunte cu diverse probleme respiratorii. Cel mai bine ar fi sa o schimbati de 2-3 ori pe saptamana. Lenjeria pentru patutul unui bebe trebuie sa fie neaparat realizata din bumbac 100% organic. Acest tip de lenjerie se deterioreaza destul de greu si nu o sa creeze reactii alergice copilasului. Deasemenea, nu favorizeaza inmultirea acarienilor, fapt care poate fi posibil in cazul tesaturilor sintetice. Pernele si paturica pufoasa ale unui bebe trebuie zilnic scuturate si aerisite deoarece este necesar sa fie indepartete microorganismele care se aduna in timpul zilei. Si in salteaua de patut se aduna o multime de acarieni dat si praf si de aceea trebuie sa o pulverizati cu un spray special si sa o aspirati cat mai des posibil.

O ideea foarte buna in cazul celor mici este si sa optati pentru salopete si saci de dormit.Mai ales in cazul celor nou nascuti, patutul nu trebuie sa contina perne, paturi grele sau cearceafuri deoarece este necesar sa se evite orice obiect ce poate provoca ranirea sau asfixierea micutului. In cazul in care totusi doriti sa folositi o paturica sau un cearceaf alegeti un articol extrem de usor si inveliti bebele numai pana sub brate.

Spre deosebire de textilele conventionale, produsele bio nu contin pesticide si nu au la baza bumbac modificat genetic, nu contin substante chimice sau pvc. Un alt avantaj al folosirii acestui tip de produse este si protejarea mediului, in plus, produsele textile bio sunt in stransa legatura cu calitatea. Au o finete preacum cea a casmirului si dau voie pielii sa respire si mai ales creaza o senzatie de confort pentru copil. In general, aceste produse sunt mult mai absorbante si mai rezistente decat alte tipuri de produse.

Ganditi-va doar ca patutul unui bebe este cel mai important pentru el deoarece acolo se relaxeaza, doarme, chiar se joaca cand deva devina mai maricel. Nu faceti niciodata o alegere simpla pentru bebelusul dumneavoastra mai ales cand vine vorba sa alegeti atat patutul cat si lenjeria pentru patutul lui. Nevoile unui bebelus sunt diferite fata de cele ale unui adult iar in cazul noului nascut trebuie sa luati toate masurile necesare sigurantei acestuia. Ganditi-va ca actunci cand este mic, bebelusul nu acorda prea mare importanta culorilor asa ca nu optati pentru lenjerii prea viu colorate. Abia dupa ce implineste deja cateva luni, ideal ar fi sa il surprindeti cu lenjerii din bumbac cu imprimeuri naturale cat ma vii si mai atragatoare. Asternutul pentru patutul bebelusului trebuie sa suporte spalari numeroase asa ca luati in calcul si acest aspect ca sa va convinga ca alegerea unui asternut de calitate este alegerea ideala.