Ce fel de ferestre am ales

Am un bungalou din lemn vechi pe care l-am renovarea treptat. Am ales sa aduc doua ferestre cu geam termopan, folosind sticla emisivitate scazuta si argon umplut pentru ca geamurile sa aiba o performanta termica mai buna. Am, de asemenea, montate plase de tantari spre exterior, pentru ca mustele sunt o problema foarte importanta.

Echipa de instalare a îndepartat geamurile si le-au luat peste noapte, au adaugat un nou strat de  sticla si apoi au reinstalat ferestrele. Din cauza greutatii sticlei canatul de sus este acum fix, dar cred ca e un pret mic de platit pentru ceea ce este un rezultat foarte bun.

window-3Am avut, de asemenea, unele ferestre glisante din lemn, neoriginale, la partea din spate a casei, în biroul meu pe care le-am inlocuit cu insertii de aluminiu dublu termopan ( cu retinerea ramei din lemn). In timp ce acestea nu arata la fel de frumos ca ferestre cele noi, ele sunt, probabil, mai bune dintr-o perspectiva de intretinere. Din nou, s-a fost folosit argon.

Am inlocuit, de asemenea, o fereastra gigant glisanta cu usi franceze  si termopan din lemn. Cu toate acestea, în retrospectiva, as vrea sa fi ales rame de aluminiu în loc de acele noi usi franceze care sunt realizate din pin modern tratate, care este mai moale si mai putin durabil – dupa 4 ani, voi fi deja nevoit sa le vopsesc ! Plus ca ele costa de doua ori mai mult ca aluminiul. Am fost, de asemenea, convins de fabricantul fereastrei sa folosesc si rulouri exterioare. Trebuie sa marturisesc ca eu nu ma gandisem la problema solara, dar ii sunt recunoscator ca mi-a sugerat acest produs.. In timp ce e bun in timpul verii, si pentru intimitate, am constatat ca aceste beneficii sunt de departe compensate de aerul intim in care este invaluita camera toamna, iarna si primavara.

Procesul a fost destul de simplu: doua vizite de masurare si confirmare a caietului de sarcini. Ferestrele au fost complet eliminate intr-o dimineata si s-au intors si am avut ferestre instalate într-o singura zi.

Am inclus urmatoarele în caietul de sarcini mele:

  • sticla de siguranta
  • filtre UV
  • „sticla Bubble” intr-un singur panou pentru a îmbunatati viata privata
  • Revopsire de cadre (înauntru și în afara
  • Asigurarea canaturilor pe toate cele trei ferestre de deschidere și toate lacunele sunt sigilate.

In timp ce am pierdut functionalitatea canatelor duble prin fixarea ferestrelor de top, eu sunt fericit sa am caldura si linistea in camera, si sa arate foarte bine, interiorul și în afara.

Rezultatele nu au intarziat sa apara:

  • Imbunatatirea caldurii în camera de zi
  • liniste
  • ferestre mai compacte si mai izolatoare
  • reducerea circulatiei aerului – o solutie foarte buna pentru copii.

Cei de la Windowsolution a fost solutia care a functionat pentru mine, dar iti sugerez sa te informezi pentru a face o alegere potrivita si, mai ales,sa faci alegerea inteleapta. Eu i-am gasit, insa iti recomand ceva documentare inainte sa te hotarasti pe un anumit model. Este important sa fii impacat cu alegerile tale.