Cum sa instalezi o fereastra cu geam termopan

Pentru a instala o fereastra cu geam termopan, vei avea nevoie de:

Masina de gaurit

dalta

șurubelnita

nivel

cadru de fixare

Silicon  pentru etansare

gehry-architPoti, de asemenea  sa ai nevoie de un ferastrau sa tai in jos pervazul pentru un finisaj îngrijit. Inainte de a scoate ferestrele vechi ia masurile noilor cadre pentru a te asigura ca se vor potrivi. Odata ce esti sigur ca sunt dimensiunea corecta,  rupe legătura existent intre rama si perete. Acest lucru va face indepartarea mai usoara si va fi mai putin probabil sa tragi o bucata de tencuiala din perete.

Îndeparteaza cuiele de fixare vechi cu o surubelnita si rupe sigiliul de siliciu extern cu o lama. Scoate colturile de caramida externe pentru a elimina cadrul vechi si curata si resturile de la deschiderea zidului de caramida. Asigura-te ca suprafetele sunt netede si atunci  poti pregati pervazul exterior pentru noul cadru. Va trebui sa tai pervazul la dimensiuni pentru a se potrivi in jurul valorii de zidarie. Insurubeaza pervazul pe la partea de jos a ramei cu ajutorul șuruburilor, care nu vor penetra pielea cadrului. Asigura-te ca pentru a sigila capetele colturilor pervazul si cadrul pentru a preveni umiditatea de-a lungul marginii pragului. Poti face acest lucru folosind un material de etansare pentru fereastra. Ele nu sunt foarte scumpe.

Pozitioneaza cu atentie noul cadru in deschidere. Posibil sa ai nevoie de ajutor in ghidarea ferestrei cu geam termopan in locul in care acestea sunt voluminoase si incomode in pozitia. Dupa ce ai centrat rama ferestrei, introdu pene de lemn sub ea sa o nivelezi si sa mentina diferenta de prelungire de 5 mm. Verifica si cadrul si foraeaza cel putin doua gauri de fixare pe toate cele patru laturi ale cadrului. Gaurile trebuie sa fie aproximativ 150mm de la colturile de sus si in jurul valorii de 600 mm intre.

Nu supra-strange dispozitivele de fixare, deoarece este important sa se mentina pozitia intre cadru si zidarie pentru a preveni denaturarea si sa mentina diferenta de expansiune de 5 mm. Asigura-te ca orice gauri forate prin partea de jos a ramei sunt sigilate cu silicon in jurul capetele suruburilor pentru a consolida cadrul si pentru a preveni patrunderea apei.

Foloseste din nou penele de lemn rotunde si rupe in exces lungimea cu o dalta pentru a da un finisaj elegant. Inainte de a finaliza etapele finale, curata praful de caramida sau resturile din zona inconjuratoare. Cadrul geamului asigura ca platformele geamurilor corespunzatoare sunt montate in jurul deschiderii. Acestea vor centraliza geamul si sa permita trecerea libera a apei in fantele de drenaj.

Folosind un ciocan de nailon, atinge bilele in loc. Curata zona in jos si sigiliul ramei la peretele interior. S-ar putea potrivi si o tapiterie cu ajutorul unui șirag de margele de siliciu la ordinea decalajului dintre rama ferestrei de inlocuire si fereastra  din interior cu pervazul.

In cele din urmă, sigileaza peretii folosind o etansare acrilica. Rulati o fasie de banda de mascare de-a lungul peretilor interiori de langa, pentru a preveni murdarirea de la etansare pe munca ta de vopsea. Ai la fel de pe cadrul exterior și se aplică capacele capăt la pervazul. Apoi, poti da un pas inapoi si iti poti admira munca. Desi acum ai beneficiat de cunostinte oferite de Termopane din Bucuresti de pe valea cascadelor din Sector 6, poti sa lasi totul balta si sa chemi specialistii.