Invita-ti musafirii intr-un cadru unde mesele si scaunele sunt alese perfect

Serile in familie, mesele de sarbatori, musafirii poftiti sau nepoftiti, o cina romantica in doi, toate acestea necesita niste piese de mobilier atent alese. Fie ca alegeti sa serviti o cafea, sa luati pranzul sau cina, sa sarbatoriti o aniversare, pentru acestea aveti nevoie de mese si scaune. Majoritatea familiilor au, inafara de masa din bucatarie, mai mica si mai intima, o masa mai mare, pentru mese festive, mai somptuoase, unde isi pot primi musafirii.

Desigur, mobilierul pentru ocazii de genul acesta se alege foarte atent. In sufragerie se tine cont de culoarea predominanta a camerei. Daca aceasta este una neutra, puteti opta pentru mobila care sa fie o pata de culoare in acel loc, daca este destul de incarcata camera, nu s-ar potrivi o mobila foarte masiva si cu multe detalii.

masa si scauneMasa pentru cine sau musafiri trebuie sa fie corect pozitionata in functie de celelalte obiecte de mobilier sau in functie de amplasamentul camerei. Daca aveti un living foarte spatios, aceasta va putea sta fie in mijlocul acestuia, pozitia fiind mai riscanta, insa desigur puteti lua legatura cu un designer de interior si cere niste sfaturi mai competente. De asemenea, poate sa fie intr-o zona apropiata de bucatarie, fiindca are o legatura stransa cu ceea ce se va servi si aduce pe parcurs de acolo, iar un traseu lung de la bucatarie la masa nu este tocmai indicat. Tot pentru un living sau o sufragerie spatioasa puteti alege o masa cu un aspect mai diferit, din materiale noi in industria mobilierului, care sa fie piesa de rezistenta ce va intregi perfect ambientul casei. Totodata, scaunele asortate si atent alese pentru un confort maxim, sunt legate foarte strans de cum arata masa.

Daca sunteti indecisi in privinta bucatariei, va puteti gandi la ceva simplu, comod, care sa nu ocupe foarte mult spatiu. In cazul in care nu detineti o camera foarte mare, alegeti mese si scaune simple, pentru un ambient familial, intim si linistit. De obicei se tine cont de culoare, de aranjarea celorlalte piese de mobilier si electrocasnice, iar fiindca in bucatarie se misuna dintr-o parte in alta, masa si scaunele trebuie sa fie aranjate in asa fel incat sa nu incurce preparea de bunatati.

Culoarea mobilierului din bucatarie tinde a fi una deschisa in cele mai multe cazuri. Aceasta incapere este de preferat in nuante calde, iar daca se doreste o culoare puternica, se poate folosi galben sau verde, aceste culori fiind recomandate pentru faptul ca aduc pofta de mancare.  Fiindca nu toata lumea are parte de o bucatarie foarte mare, este necesar sa tinem cont de spatiul detinut atunci cand ne gandim la cum distribuim mobilierul. Preferabil, electrocasnicele pot fi incorporabile, pentru economie de spatiu iar  daca se doreste un loc de servit masa sau o cafea, puteti opta pentru un blat incorporat intr-un perete la care sa adaugati niste scaune in acelasi ton. O alta optiune ar fi un un spatiu deschis de la bucatarie spre un salon, unde deja puteti include o masa mai mare.

Asigura-ti confortul tau si comoditatea familiei tale si acest lucru se va resimti in fiecare parte din casa ta.