Functiile unei balante electronice

Balanta electronica este un aparat de cantarit cu functie automata, utilizat datorita preciziei. In prezent, balantele electronice au devenit un instrument esential in majoritatea activitatilor comerciale.

Balantele au aparut acum cateva sute de ani, evoluand foarte mult pana in perioada contemporana. Ele sunt formate dintr-o parghie prevazuta cu doua brate si doua talere.

Cele mai utilizate balante electronice utilizate in prezent sunt cantarele. Acestea sunt omologate, se folosesc o perioada indelungata de timp fara sa se decalibreze. In cazul in care se decalibreaza, cantarele au un buton de recalibrare, prin care sunt reglate cu succes.

Balantele electronice se aseaza doar pe suprafete dure, pentru a-si exercita corect functia de cantarire. Suprafetele inclinate pot provoca erori in ceea ce priveste rezultatele.

250-balante-analitice-seria-as-x2Cel mai utilizat model de cantar este cel digital, fiind usor de folosit de catre orice persoana. Exista anumiti factori care au rolul de a influienta procesul de cantarire.

Obiectele calde au o greutate mai mica, comparativ cu cele reci. Balantele se depoziteaza corespunzator, in spatii inchise si ferite de umezeala.

Balantele electronice se utilizeaza in foarte multe domenii, atat pentru uz industrial, cat si pentru uz casnic. Fie ca vorbim de industria bijuteriilor sau de bucatarie, in ambele cazuri se foloseste o balanta.

Balantele se folosesc si in industria farmaceutica, pentru cantarirea substantelor active si a excipientilor. Balantele electronice sunt foarte performante, au ca mod de alimentare atat baterii cat si alimentare bazata pe radiatia solara.

Balantele electronice se pot conecta si la un computer, unde transmit toate informatiile stocate in urma procesului de cantarire.

Platanul pe care se aseaza produsele de cantarit este fabricat din inox, fiind foarte rezistent. Nu se recomanda asezarea unor cantitati mai mari decat prevede balanta, deoarece se poate deteriora la suprasarcini.

Balantele electronice au o functie automata de oprire. Asadar, in cazul in care nu se efectueaza o cantarire si uitati sa apasati butonul off, aceasta nu va consuma energia din acumulator, ci se inchide automat dupa cateva minute.

Balantele au o memorie foarte mare, care le permite inregistrarea bazei de marfuri. Unele sunt prevazute si cu imprimante, pentru a scoate pretul in momentul cantaririi. Acest tip de balante electronice se folosesc foarte mult in magazinele mari, fiind foarte eficiente.

In momentul achizitionarii balantelor, acestea sunt prevazute cu un capac de protectie, care se scoate doar in momentul utilizarii, ferindu-le de praf si alti agenti externi.

Acestea cantaresc in mai multe unitati de masura, avand o arie larga de intrebuintari.

Se poate realiza si cantarirea procentuala, tastatura este digitala, fiind foarte usor de folosit chiar si de persoanele fara cunostinte avansate.

Balantele electronice sunt fabricate doar din materiale de calitate, provenind in general din Germania. Acestea au si manual de utilizare, in cazul in care apar diverse neclaritati.

Concluzionand, balantele electronice ocupa un rol important in economie, fiind instrumentele specializate in cantariri cat mai precise. Acestea au un rol foarte important in buna desfasurare a unei afaceri, mai ales cele care se bazeaza pe comert. Fiind omologate, vor functiona in parametri optimi, astfel nu se va inregistra nici o eroare.