Mic ghid pentru balante de precizie

Balantele de precizie trebuie sa ramana mereu calibrate precis, pentru a putea afisa cel mai exact rezultat al cantaririlor. Pentru a va ajuta cu acest aspect, am adunat dedesupt cateva informatii, speram noi, utile.

O balanta de precizie este evident digitala, din moment  ce este nevoie de o afisare cat mai exacta. Marele avanta al acestor balante este faptul ca se pot folosite in domenii variate.

In interiorul acestor balante exista o incarcatura de celule rezistive care sunt disclocate in momentul cantaririi. Problema este ca aceste celule sunt foarte sensibile la miscarile de aer, zgomotele puternice si la diferentele bruste  de temperatura, drept pentru care se pot decalibra in orice moment, mai ales daca nu sunt folosite mereu intr-un singur loc, bine protejat.

Astfel, atunci cand veti folosi o balanta de precizie, trebuie sa luati in considerare mediul in care cantariri.

Pentru ca nevoia de acuratete in cantarire s-a marit considerabil, tot mai multe industrii folosesc balante de precizie.  Pe langa domeniile in care balanatele de precizie sunt vitale – industria alimentara, farmacie, chimie si medicina, tot mai multe domenii noi realizeaza ca au nevoie de balante de precizie – bijuterie. Folosirea acestor balante se traduce printr-un produs de calitate superioara si o mai mare eficienta .

Avantajul noilor balante digitale este faptul ca ele imbina o rezolutie mare cu o tehnologie relative noua care elimina, practic, riscul de a afisa un rezultat gresit. In plus, unele domenii au nevoie de o rezolutie atat de mare incat balantele pot afisa pana la 8 zecimale – ganditi-va cat de exacta va fi cantarirea!

Cu toate acestea, asta inseamna si ca celulele de disclocare sunt si mai mici si mai sensibile la factori exterior de influenta. Drept pentru care mediul in care aceste balanate sunt asezate, trebuie foarte bine controlat si protejat impotriva oricarei diferente, indiferent cat de mici, intrucat aceste celule sunt extrem de sensibile la vibratii.

Unele balante au ajuns insa la un nivel superior, un nivel care le permite intr-o oarecare masura sa ignore influenta exterioara. Aceasta capacitate este oferita de filtrele digitale care capabile sa ignore zgomotul si vibratiile statice dar si cele cu frecventa redusa.

2Pentru a controla pe cat posibil erorile balantelor, este necesar sa probam din cand in cand cu o masura cunoscuta, calibrarea balantei. Avand in vedere ca astfel putem identificac daca balanta s-a decalibrat intre timp, va trebui sa fie recalibrata. De asemenea, in functie de ceea ce doriti sa cantariti, va trebuie sa faceti modificari ale afisajului, in functie de materialul de cantarit, forma si starea sa, afisajul poate fi schimbat. Retineti insa ca de obicei aceste balante vor calcula masa si nu greutatea obiectului sau subtsantei de cantarit.

Ca si concluzie trebuie sa retineti cateva consideratii ale designului pentru balante de precizie.

Pentru cea mai buna performanta, tehnica ratio-metrica este cea mai recomandata.  Rezolutia si exactitatea rezultatului este determinata de excitatia voltajului puntii de deasupra celulelor de dislocare.

Ca sa o puteti folosi oriunde, cautati o balanta de precizie care sa aiba o acuratete ridicata in pofida zgomotului din exterior. Iar ca sa o puteti opera cu usurinta, cautati o balanta care se poate conecta la un computer. Va va economisi timp si informatii.