Profesie de contabil intr-o firma de contabilitate in sector 2

Multi tineri din zilele noastre isi doresc o cariera de succes in domeniul financiar contabil fara sa stie despre ce este vorba de fapt. Cei mai multi viseaza la lucratul cu banii crezand ca astfel vor avea parte de multi bani si ei. Financiar contabil inseamna domeniul, departamentul din cadrul unei firme, nu un avantaj pentru angajat.

O cariera de succes intr-o firma de contabilitate in sector 2 se cladeste in multi ani cu foarte multa munca. O cariera inseamna parcurgerea mai multor etape, invatarea din greseli, nerepetarea lor si rabdarea, perseverenta de a lasa timpul si experienta sa isi spuna cuvantul. De fapt o cariera de succes este, contrar zvonurilor ca ar insemna foarte multi bani, un salariu imens, acea activitate care ne face placere si care aduce satisfactii emotionale in fiecare zi.

contabilProactivitatea este cheia succesului

Oamenii de succes sunt proactivi ceea ce inseamna ca acestia nu gasesc probleme, ci solutii. Nu cauta oameni contrari lor, ci potriviti in idei, mod de actionare, oameni care sa ii ajute sa atinga succesul si care ii rasplatesc pentru performantele lor. Acesti oameni nu se opresc niciodata, se reinventeaza. Atunci cand dau de probleme, gasesc o modalitate de a le depasi si de a reveni in sa, cum s-ar zice. Sunt oameni activi, eficienti, inventivi, care nu isi pierd speranta si care se adapteaza conditiilor de mediu oricare ar fi acestea.

Activitatea de contabil intr-o firma de contabilitate in sector 2 este o ocazie care deschide o multime de oportunitati spre alte profesii poate la fel de succes, daca nu si mai importante: auditor, consultant, evaluator intreprinderi, etc. Domeniul financiar contabil nu este un sac cu finalitate, ci unul care nu are final. Avand o experienta lucrand cu documente, acte importante, cifre, sume, bani, dar si softuri informatice sau contabile o persoana isi poate descoperi talente ascunse sau chiar vocatia, pasiunea spre acel domeniu.

CECCAR promoveaza oameni de calitate

CECCAR egal calitate si performanta. Oamenii care nu ofera servicii de calitate, nu fac performanta intr-un anumit domeniu nu vor primi certificatul de expert contabil. Este foarte simplu. Nu oricine poate sa fie expert contabil asa cum nu oricine are calitati de pilot de avion sau astronaut. Activitatea unei expert contabil presupune precizie cu cifrele, luarea rapida a deciziilor, in general un om care sa stie sa isi asume responsabilitatea si sa riste chiar daca este vorba doar de inregistrarea unor cifre in sistem sau declararea unor situatii contabile. Orice previzionare, aproximare poate reprezenta o greseala care va fi taxata de ANAF si niciun intreprinzator nu isi doreste sa fie gasit cu nereguli de catre cel mai important organ de control al statului. Un contabil care a primit titlul de expert contabil de la acest organ de stat este o persoana cu etica profesionala, implicat in profesia sa, astfel incat sa ajute firma la care lucreaza sa progreseze in fiecare zi putin cate putin.

Etica in munca

Ce inseamna de fapt etica in munca atunci cand angajatul vine de la o  firma de contabilitate in sector 2? Etica inseamna credibilitate, calitate, servicii ireprosabile, perfectionare continua, inseamna sa nu renunti atunci cand toti au facut-o.