Serviciile de contabilitate din sectorul 6 iti dezvolta compania!

Totalitatea operatiunilor dintr-o firma ce tin de contabilitate pot fi efectuate atat in moneda nationala, cat si in Euro sau USD.

Principalul obiectiv al unui contabil in cadrul unei firme este acela de a urmari in permanenta tranzactiile, verificand in acelasi timp orice plata.

Pentru buna desfasurare a oricarei activitati, trebuie avut in vedere fluxul banilor, deoarece astfel se observa daca productia unui produs este rentabila. In acest mod, se evita pierderile.

Una dintre ramurile contabilitatii este contabilitatea primara. Aceasta sta la baza tuturor tranzactiilor economice, cum ar fi: contabilitatea registrului de casa, intocmirea listelor cu toate cheltuielile, emiterea facturilor catre clienti, realizarea dispozitiilor de plata, completarea chitantelor si a ordinelor de plata, precum si realizarea unor statistici.

Contabilii comunica si cu ceilalti membri dintr-o firma, spre exemplu, cu personalul aflat la conducere, pentru a-i oferi acestuia sfaturi ce tin de viitoarele investitii.

Serviciile de contabilitate din sectorul 6 presupun si tinerea evidentei facturilor incasate si a celor neincasate.

contabilitateDatele trebuie sa fie salvate, deoarece acestea pot fi solicitate in cazul unor controale. Contabilii se ocupa de arhivarea documentelor.

Verificarea soldurilor din contabilitate cu cele ale furnizorilor este o etapa foarte importanta, pentru a vedea daca acestea corespund.

Contabilitatea a fost denumita si arta afacerilor, deoarece cu ajutorul acestei stiinte afacerile pot fi bine organizate. Fara un contabil nu exista un control asupra tranzactiilor financiare efectuate, iar firma poate sa dea faliment imediat.

In acest domeniu exista 3 tipuri de declaratii financiare. Prima este declaratia venitului, care exprima suma de bani realizata intr-o perioada de timp determinata. Urmeaza declaratia de castiguri retinute, in care se precizeaza cati bani au fost reinvestiti in afacere.

Foaia de echilibru este documentul in care sunt trecute toate capitalurile pe care le detine proprietarul afacerii.

In zilele noastre, serviciile de contabilitate din sectorul 6 se afla intr-o stransa legatura  cu managementul financiar dintr-o firma. Managementul se bazeaza exclusiv pe pe datele oferite de expertii contabili.

Intr-o firma conturile trebuie sa fie stabile, atfel pot aparea pierderi mari. De aceea, periodic, acestea sunt revizuite de catre un contabil, iar in acest mod afacerea se va dezvolta pe termen lung.

Chiar si in cazul afacerilor mici, contabilitatea este absolut necesara. Serviciile de contabilitate se pot externaliza catre o firma specializata, iar costurile vor fi mult mai mici.

Integritatea financiara este asigurata in totalitate de catre contabili, ceea ce este foarte benefic pentru stabilitatea si progresul companiei dumneavoastra.

Contabilii au roluri multiple, pot fi consultanti financiari, experti in domeniul judiciar sau evaluatori de bunuri si imobile. Acestia sunt analisti ai datelor financiare, iar in cazul unor nereguli, le remediaza in cel mai scurt timp.

Rapoartele de conformitate sunt adresate atat utilizatorilor interni, cat si asociatilor firmei.

Concluzionand, serviciile de contabilitate sunt de nelipsit intr-o afacere, deoarece acestea ne pot asigura un randament cat mai bun si profit din ce in ce mai mare. Firmele de contabilitate sunt mai ieftine comparativ cu angajarea unui contabil individual, iar experienta acestora in domeniu este dovada ca isi vor respecta toate angajamentele din contract.