Turism in Bulgaria – Secretele turismului in acest loc relatate pe scurt

Bulgaria este unul dintre cele mai vechi state ale Europei si ocupa doar 2% din teritoriul batranului continent. Daca alegeti turismul in Bulgaria puteti fi surprinsi prin cele 30 mii de monumente istorice. Deasemenea, Bulgaria detine 36 de situri culturale, 160 de manastiri, 330 de muzee si galerii. Litoralul bulgar al Marii Negre are o lungime de 380 de kilometri si este renumit prin plajele cu nisip fine si aurii, prin golfurile cu maluri abupte si pesterile submarine. Doar 28% din teritoriul Bulgariei este acoperit de munti.

Printre cele mai cunoascute statiuni   si orase de pe malul Marii Negre se numara Albena, Balcik, Nisipurile de Aur, Varna, Obzor, Sunny Beach, Nessebar, Athopol si multe altele. Se gasesc aici o serie de izvoare de apa minerala dar si surse de namol curative, cateva rezervatii si doua parcuri nationale si anume Nisipurile de Aur si Stranja.

turism-in-bulgaria-600x338Orice turist ajuns pe litoralul bulgaresc se poate bucura de servicii de calitate si poate alege dintr-o multitudine de  activitati de divertisment. Sunt dezvoltate numeroase centre de practicare a sporturilor marine printre care se numara surfingul, ski marin, scufundari, parasutism pe apa sau argeologie subacvatica.

Pe turistulvesel.ro puteti gasi pachete avantajoase pentru a vizita aceasta tara si puteti combina turismul de litoral cu cel activ. Acesta din urma furnizeaza cele mai bune conditii pentru turismul pedestru , ecvestru, ecologic, automobilistic, pentru ciclism sau foto-turism.

O parte din orasele si satele acestei tari detin adevarate monumente de arhitectura, o  exceptionala gastronimie traditionala si o faimoasa ospitalitate. Acestea toate constituie o carte de vizita excelenta pentru turismul rural in Bulgaria. Totodata va  puteti bucura de aerul curat  sau va puteti implica in activitati agricole ori va puteti familiariza cu prelucrarea lemnului si a textilelor. Nu aveti voie sa ratati degustarea unor vinuri excelente de soi chiar din cramele de traditie unde se prepara.

Printre principalele atractii turistice pentru cei care vor sa practice turism in Bulgaria se numara zonele montane  ce detin cele mai importante lanturi muntoase  si amintim Rodopi, Pirin,  Rila si Stara Planina. Cateva dintre cele mai importante statiuni sunt urmatoarele: Pamporovo, Bansko,  Vithosa, Gabrovo si Teteven. Aceste statiuni constituie paradislul sporturilor de iarna.

Odata ce vizitati Bulgaria cu siguranta veti fi curiosi sa descoperiti si turismul in Turcia sau turismul in Grecia si sa decideti unde va simtiti cel mai bine.