Ai grija si de ferestre atunci cand te muti in casa noua

Chiar daca esti in plin process e mutare in casa ta de vis, procesul actual de mutare poate fi foarte stresant. Dar daca stai organizat si pastrezi ritmul pregatirilor in decurs de cateva saptamani, vei face o multime de de lucruri si in ziua cea mare totul va merge mai lin. Doar urmeaza recomandarile mele de mai jos, si noroc in noua ta casa!

geam-transPatru pana la sase saptamani inainte de mutare

1 Creazai o lista cu tot ceea ce trebuie sa faci, pastreaz-o la indemana si noteaza lucrurile care apar pentru in zilele urmatoare. Poti face un garfic de sarcini speciale, cum ar fi rezervarea mutarii pianului, anularea ziare si utilitati, ambalare speciala si nevoile de stocare.

2 Curatati dulapurile, sertare, cufere, rafturi, garajul, mansarda, subsol. Imparte totul in patru grupe: de aruncat, de reciclat, de oferit/vandut si de pastrat.

3  Anunta la utilitati, compania de cablu, firma de alarma, companii de servicii de gazon si alt furnizori de servicii pe care i-ai folosit.

4 Suna compania de asigurare pentru a configura o asigurare pentru noua ta casa si anuleaza polita veche.

5 Cauta scoli bune in noul cartier si inregistreaza copiii la noua scoala.

6 Curata covoarele, nu uita nici de ferestre, si daca ai ocazia curata si jgheaburile.

7  Incepe cercetarea companii te transport si obtine estimari. Dupa ce ai ales compania pe care o vei folosi, confirma si semneaza contractul. Cumpara ambalajele si cutiile de care vei avea nevoie, sau incearca la un magazin local.

8 Incepe ambalarea oiectelor mai putin utilizate si stocheaza cutiile intr-o camera convenabila, dar mai putin folosita. (Evita stocarea lor in subsol, care iti va da doar dureri de cap in ziua mutarii).

9 Daca este posibil, sa vizitezi noua ta casa si sa faca act de orice probleme speciale pentru mutare, cum ar fi holuri inguste sau scari abrupte sau de lichidare.

Doua-trei saptamani inainte de plecare

1 Tine evidenta tuturor cheltuielilor; in unele cazuri, le puteti deduce pe impozite pe venit.

2 Continua ambalarea cutiilor. Asigura-te ca ai etichetat toate cutiile clar cu camere lor.

3 Daca locuiesti in apartament, rezerva liftul de marfa pentru mutare.

4 Asigura-te ca aparatele si casa se afla in stare buna de functionare si fa  reparatiile convenite in vanzarea casei tale.

O saptamana inainte de a trece zi

1 Dezgheata si curata frigiderul, cuptor si  fa curat. Daca ai un semineu de lemn, asigura-te ca ai curatat cosul de fum.

2 Incepe curatarea casei cat mai mult posibil, pentru a minimiza aceasta sarcina in ziua plecarii.

3 termina de amabalat totul, dar lasa cateva lucruri esentiale de care ai nevoie chiar inainte si imediat dupa mutare.

4 Incepe a planifica modificarea noii case, daca este nevoie cauta zugravi, mersteri, sau instalatori.

  1. Asigura-te ca usile si ferestrele sunt in perfecta stare de functionare. Daca nu apeleaza la firme specializate. Eu am apelat la cei de la Asplast, din Bucuresti, pentru a-mi izola ferestrele si usile si mai bine, pentru ca nu aveam de gand sa cheltui o ultime de bani pe facture de incalzire.

6 discuta cu cei ce iti cumpara casa dar si cu cei de la care o cumperi pe cea noua, sa stabilesti un orar de predare si preluare si fii pregatit de o noua etapa din viata ta.