Vopsitorie in camp electrostatic – metoda de aplicare

sl1Daca sunteti interesati de serviciile oferite de o vopsitorie in camp electrostatic, si de metoda de aplicare folosita, atunci trebuie sa va spunem cateva detalii despre aceasta tehnologie, dupa care puteti opta pentru serviciile de acest tip in cunostinta de cauza. Este foarte important sa tineti cont de aspectele importante in ceea ce priveste serviciile de acest tip si nu numai, deoarece numai in aceste conditii va puteti asigura ca ceea ce primiti este si ceea ce doriti. Aceasta tehnica de vopsire este tot mai utilizata de catre persoanele ce doresc sa vopseasca piese metalice si nu numai, iar pulberea cu o baza plata, poate fi depozitata intr-un container, si poate fi fluidizata pentru a fi transmisa mai apoi catre pistolul de aplicare. In aceste conditii vor fi evitate depunerile de pulbere, ceea ce inseamna ca procesul de vopsire in camp electrostatic se poate desfasura in cele mai bune conditii fara pierderi. In plus, vopsirea de acest tip, poate oferi o suprafata neteda si fina dupa vopsire. Pentru aplicarea acestei metode de vopsire in camp electrostatic se poate asigura alimentarea si de inalta tensiune, iar generatorul este setat sa furnizeze o tensiune variabila catre containerul de aprovizionare cu pulbere. In aceste conditii este foarte important si echipamentul de pulverizare, iar in aceste conditii, este necesar ca acesta  sa functioneze mereu un parametrii optimi. Despre manerul pistolului de aplicare, mai putem adauga ca ar trebui sa aibe o dimensiune de 20 cm, si toate elementele si materialele folosite pentru vopsirea in camp electrostatic, trebuie sa fie conectate la un terminal de impamantare.

Totodata pentru ca procesul de vopsire din cadrul unui atelier de vopsitorie in camp electrostatic sa se desfasoare in cele mai bune conditii, este necesar ca toate generatoarele sa aibe incluse si dispozitive de reglaj pentru supraincalzire sau pentru alte defectiuni. Acest lucru este necesar deoarece in cazul in care vor aparea unele evenimente nedorite in cadrul sistemului de circuite, generatorul de inalta tensiune sa poata stopa imediat functionarea. De asemenea acest lucru este necesar, pentru a exista unele atentionari si alarme vizuale si auditive, pentru a sti ca ceva nu este in regula in cazul vopsitoriei in camp electrostatic. Nu trebuie sa uitam de faptul ca si pistolul pentru aplicare si pentru pulverizare este destul de important in cadrul acestui proces de vopsire in electrostatic. Astfel, in acest sens putem adauga ca exista o gama destul de variata de pistoale de acest gen, iar ele pot fi atat manuale, cat si automate. Despre culoarul intern al acestuia unde se produce alimentarea cu pulbere, trebuie sa spunem ca ar trebui sa fie unul cat se poate de drept si de fin, pentru ca procesul de vopsire sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Asta deoarece orice neregula sau denivelare de pe culoar, poate duce la depuneri de pulbere, si se pot forma unele blocaje ce duc la aparitia unor dificultati in procesul de vopsire.

Este foarte important sa luati cele mai bune decizii atunci cand veti opta pentru o colaborare cu un atelier de vopsitorie in camp electrostatic, iar despre pistoalele de pulverizare, mai putem adauga ca pot fi ajustate. Acest lucru se poate face in functie de difuzorul de pulbere si aer, pentru a oferi o forma de evantai, tija, sau con. De asemenea poate fi ajustat si diametrul ventilatorului de pulbere, si intinderea acestuia, pentru a se potrivi in functie de cerintele de aplicare a pulberii. Trebuie sa tineti cont de aceste detalii in cazul in care veti dori sa optati pentru serviciile de acest tip. Eu, am colaborat cu cei de la Matei Urbanism, atunci cand am avut nevoie de o vopsire in camp electrostatic, si am sunat la numarul de telefon: 0744 704 985.