Caracteristicile unui expert contabil din Valcea

In prezent, un expert contabil nu doar ca se ocupa de intocmirea doumentelor fiscale si inregistrarea fiecarei tranzactii ce are loc intr-o firma, ci el poate fi considerat un consultant financiar.

Nu doar ca ne dorim ca afacerea noastra sa prospere, ci vrem ca toata activitatea sa se desfasoare in conditii legale, respectandu-se normele din Romania.

Avand in vedere ca expertul contabil ofera antreprenorilor toate informatiile legate de optimizarea costurilor de productie, resursele financiare sunt mult mai corect administrate.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca pregatirea profesionala a contabililor este continua, pentru ca acestia sa fie in permanenta informati cu privire la ultimele noutati aparute in domeniul legislativ.

Pentru a dobandi denumirea de expert contabil din Valcea, o persoana trebuie sa fie membra a CECCAR, deci are de sustinut un examen de atestare a competentelor profesionale.

Daca obtine o nota de minim 7, atunci primeste aceasta titulatura si isi poate desfasura activitatea atat independent, cat si in cadrul unei firme de contabilitate.

Sa nu uitam nici de taxele care trebuie sa fie platite catre stat, deoarece acestea urmeaza sa fie achitate pana la un termen limita. Daca se intarzie cu plata, apar anumite penalizari.

Ca antreprenori, avem foarte multe lucruri de care sa ne ocupam, ce nu necesita amanare. De aceea, nu avem nici timpul si nici cunostintele necesare sa intocmim bilanturile contabile  sau statisticile lunare pe care un expert contabil din Valcea  le realizeaza.

Domeniul contabilitatii este unul foarte complex, de aceea avem nevoie de un contabil profesionist, care sa ne explice in termeni cat mai simpli fiecare document in parte.

Prezentarea unor rapoarte precise este importanta, deoarece se observa situatia reala din firma si se pot lua cele mai bune decizii de viitor.

Avand in vedere ca un expert contabil ofera in permanenta consultanta de specialitate, afacerea este mentinuta in paramentri optimi.

Pe parcursul oricarui control din partea ANAF-ului, contabilul este cel care prezinta toate datele si documentele, raspunzand in totalitate de corectitudinea lor.

O buna comunicare cu expertul contabil este extrem de utila, mai ales in cazul in care apare o anumita problema. Cu cat o situatie este remediata mai repede, cu atat nu apar urmari.

Chiar daca este vorba de o firma mica sau o firma foarte dezvoltata, serviciile de contabilitate sunt la fel de importante pentru administrarea corecta a bugetului.

Integritatea si obiectivitatea sunt doar doua dintre principiile dupa care orice expert contabil se ghideaza in exercitatea profesiei sale.

Independenta profesionala se manifesta adesea in cadrul meseriei de contabil, deoarece acesta isi desfasoara activitatea fara a fi influentat de catre antreprenor sau de orice alta persoana din firma.

Colaborarea unui expert contabil cu o firma se face dupa ce se semneaza un contract de prestare servicii.

Concluzionand, expertul contabil este o persoana foarte importanta in cadrul oricarei firme, indiferent de profilul acesteia. Indeplinind destul de multe sarcini, de la platirea taxelor si impozitelor catre ANAF, pana la intocmirea documentelor fiscale de intrare-iesire si a statisticilor lunare, putem spune ca un contabil ne sustine cu adevarat, pentru ca afacerea noastra sa se dezvolte cat mai repede.