Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba caruciorul 3 in 1 potrivit nevoilor tale?

Cum alegeti cel mai potrivit carucior 3 in 1 pentru copii?

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de mare bucurie pentru parinti si nu numai. Cu toate acestea, este si un motiv de oarecare ingrijorare, deoarece vine cu multe responsabilitati noi, si mai ales cu multe cheltuieli noi. In primele luni de viata, bebelusul va avea nevoie de cea mai buna ingrijire posibila pentru a se putea bucura de o dezvoltare armonioasa. Asta presupunea achizitionarea mai multor obiecte special concepute pentru bebelusi.

De ce sa alegi cel mai bun carucior 3 in 1 pentru copii?

Probabil ai observat deja pe piata ca exista diferite tipuri de carucioare pentru copii, cu forme si configuratii diferite. Dificultatea in achizitionarea unui carucior potrivit apare in momentul in care realizezi ca un singur carucior nu va fi suficient. Nu poti plimba un copil de doar cateva luni intr-un carucior sport, dar nu poti plimba nici un copil ceva mai dezvoltat, cu mai multa libertate de miscare, intr-un carucior de tip scoica. Acesta este motivul pentru care producatorii au inceput sa ofere pe piata, carucioare pentru copii 3 in 1.Avantajul acestora este faptul ca elimina stresul si necesitatea achizitionarii unui carucior adecvat dupa cateva luni pentru a se plia pe noile nevoi ale bebelusului.

Denumirea 3 in 1 se refera la faptul ca acest tip de carucior contine componente ce ii asigura utilitatea in toate stadiile de dezvoltare ale copilului. Printre acestea se numara: landoul, scoica si cadrul pentru carucior de tip sport. Landoul este componenta potrivita in primele luni de viata, permitand copilului sa poata sta asezat ca in patut, facilitand odihna si confortul celui mic.

Scoica este special conceputa pentru a fi folosita in masina, si pentru o anumita perioada inlocuieste scaunul special pentru masina al copiilor. In lunile urmatoare, cand copilul capata o stabilitate mai mare si are nevoie de  o mai mare libertate de miscare, caruciorul sport este varianta pe care o vei aprecia cel mai tare, permitand copilului sa stea asezat in sezut.

Trebuie sa te asiguri ca pretul unui astfel de carucior se armonizeaza cu calitatea pe care o ofera si cu nevoile tale reale. In caz contrar ai putea sa faci o investitie care nu doar sa fie dezavantajoasa, dar si sa puna in pericol dezvoltarea armonioasa a celui mic.

Masurile de siguranta pentru cel mic sunt aspectele ce trebuie sa te preocupe cel mai tare. Peste partea de aspect si de orice altceva, copilul va trebui sa fie si sa se simta in siguranta in carucior. Exista cateva aspecte legate de siguranta si fiabilitate pe care trebuie sa le verifici obligatoriu. Componentele caruciorului trebuie sa se poata fixa rapid si sigur, dar mecanismul nu trebuie sa fie foarte usor de utilizat. Acelasi lucru se poate spune si despre centuri. Blocarea acestora trebuie sa fie puternica, iar copilul nu trebuie sa aiba suficienta forta pentru a le desface si a-si pune viata in pericol.

Putem spune ca este necesar un sistem de prindere in cel putin 3 puncte, desi cel mai sigur carucior va avea centuri ce se prind in cel putin 5 puncte. Sistemul de franare este un alt lucru ce trebuie sa te preocupe. Orice producator trebuie sa asigure o franare simultana a cel putin doua roti. Verifica prinderea pentru a fi destul de securizata. Rotile nu trebuie sa alunece nicidecum pe langa frana. Asigura-te ca pachetul caruciorului include si o copertina destul de mare precum si huse de protectie. Copertina trebuie sa il protejeze pe micut de razele UV care ii pot dauna, mai ales daca iesi la plimbare la orele amiezii.

De asemenea, o husa de ploaie si de vant este mereu binevenita, precum si una de protectie impotriva tantarilor. Aceasta husa este deosebit de practica mai ales pentru copii foarte mici care nu suporta alte metode de protectie impotriva insectelor. Nu in ultimul rand, verifica orice suprafata colturoasa si neprotejata de material textil sau alta metoda. Verifica sa nu exista tije neprotejate, margini ascutite sau tinte in care tu sau cel mic v-ati putea ranii.

Greutatea

Greutatea caruciorului este un aspect ce trebuie sa te preocupe nu doar din perspectiva confortului ci si a sigurantei. Un carucior greu de manevrat va pune in pericol siguranta copilului. Iti va provoca oboseala fizica si neatentie, care pot cauza riscuri de accidentare. Verifica atat greutatea cadrului cat si greutatea landoului intru-cat le vei manevra destul de des impreuna. Ia in calcul situatiile in  care va trebuie sa urci liftul sau scarile cu caruciorul, va fi nevoie sa il pui in masina sau in mijloacele de transport in comun. Pentru confortul tau si siguranta celui mic, dar si pentru a nu-i deranja pe ceilalti, alege mereu un carucior 3 in 1 pentru copii cat mai usor.