De ce ar trebui sa fim obligati sa avem sisteme antiincendiu

In Romania 1 din 5 case are asigurare impotriva incendiului in timp ce o data la doua zile o casa este cuprinsa flacari, penru ca jumatate dintre acestea sa fie distruse in totalitate. Marea problema a tarii noastre este lipsa precautiei. De foarte multe ori suntem delasatori, chiar si cand vine vorba de casa si familia noastra, pentru ca mai tarziu sa fim devastati cand acestea sunt amenintate. Desi acest lucru pare o normalitate pentru noi, pentru restul lumii, primul lucru pe care il fac oamenii precauti atunci cand cumpara sau construiesc o casa este sa o asigure. Sa ia toate masurile de precautie necesare pentru ca niciodata nu se stie, si pentru ce sa riste viata sau integritatea familiilor lor, cand unele metode de siguranta nici macar nu sunt scumpe.

fire-alarm-syTocmai de aceea cred ca noi toti ar trebui sa avem cel putin niste sisteme antiincendiu instalate in casele noastre. Un studiu facut peste ocean a descoperit ca de cand sisteme antiincendiu au devenit obligatorii, au fost inregistrate cu 75% mai putine incendii. Cu trei sferturi mai multe familii au fost in siguranta, cu trei sferturi mai multe case au rezistat timpului si focului doar datorita acestor aparete mici si aparent fara valoare. De ce nu exista si in tara noastra o astfel de regula? In primul rand pentru ca noi nu suntem obisnuiti sa asiguram sau sa prevenim. Tocmai de aceea tara noastra are un nivel de trai atat de scazut. Preferam sa cheltuim banii pe care ii castigam in doua vieti, cand lucrurile deja au devenit foarte grave, decat sa prevenim cu bani putini, la momentul potrivit. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste sanatatea noastra. Astfel ca va intreb: de ce nu puneti pret pe sanatatea voastra si a familiei si e ce este al vostru, si nu le aparati si protejati asa cum trebuie? Este important sa intelegem implicatiile majore pe care le poate avea un incediu devastator nu numai asupra noastra, dar si asupra vecinilor.

Nu faceti din casa si familia vecinilor o responsabilitate personala. Asigurati-va ca toti cei din jurul dumneavoastra sunt in siguranta si veti vedea ca nivelul dumneavoastra de trai va creste. Veti fi mai relaxai, mai veseli si, implicit, mai sanatosi. Grijile si stresul sunt principala cauza pentru care tot mai multi oameni se imbolnavesc de boli cronice sau chiar fatale. Nu va expuneti acestui risc doar pentru ca nu vreti sisteme antiincendiu. Gasiti-le pe cele care vi se potrivesc si veti vedea ca veti dormi mai linistiti. In cazul in care nu reusiti sa le instalati pe cont propriu, puteti oricand sa sunati un specialist care va poate ajuta, pentru o suma modica, pentru ca aceste sisteme sunt in general foarte usor de montat. Aceste sisteme sunt pretul cel mai mic pe care il puteti plati pentru a va proteja familia si casa de puterea mistuitoare a focului. Pe langa asigurarea obligatorie ce ar trebuie facuta de romani, sistemele antiincendiu ar trebui sa fie parte din ecuatie!