Fa-ti propriul atelier, prin cursuri de marochinarie

Mestesugurile au inceput sa fie apreciate din ce in ce mai mult si pe plan national. La majoritatea targurilor cu vanzare din tara tot mai multi mestesugari vin cu produse interesante facute chiar de ei. De la coliere din plastelina sau din pietre semipretioase si pana la haine de piele, sau de matase croite manual.

Mestesugul, sau meseria este o adevarata bogatie pentru cei care stiu sa o valorifice la adevaratul sau potential. Majoritatea mestesugarilor si-au facut deja o afacere din talentul lor si castiga bani frumosi. Unii chiar au renuntat la jobulde zi pentru a se intretine numai din pasiunea lor.

marochiTu de ce nu ai face la fel? Unul din trendurile care se resimte in piata este marochinaria. Chiar daca nu mergi la targurile din tara ( desi ar trebui ), iti poti crea propriul atelier acasa la tine, unde poti lucra. Marochinaria este pe scurt pielarie – in afara de incaltaminte, tot ceea ce poate fi confectionat din piele de la curele si genti pana la portofele sau borsete. Tot mai multi designeri romani isi indreapta atentia catre marochinerii independenti care le pot crea piese originale in serie limitata – perfecte pentru sezoanele schimbatoare ale modei.

Cum ajungi marochiner?

Destul de simplu, de fapt. In primul rand trebuie sa fii interest de acest domeniu. Pielea naturala este un material pretentios si mai dificil decat fibra textile insa si rezultatele sunt pe masura. Ca sa ajungi marochiner cu norma intreaga, insa, va trebui sa investesti in cursuri de marochinerie in Cluj. Acolo sunt cele mai bune cursuri pentru aceasta specializare, dar si cerere destul de mare, pentru absolventii acestor cursuri. Asta inseamna, ca daca nu vrei sa iti faci propria ta afacere, sau vrei mai intai sa exersezi putin, in Cluj exista destul de multe ateliere de marochinerie care te pot angaja. Apoi cand te vei simti pregatit, vei putea sa iti pui bazele propriei afaceri, si de acolo cerul e limita.

Cunoscutul designer Dana Rogoz, de exemplu, a creat de curand o linie de genti de piele facute manual. Pentru ca acestea sa prinda contur, Dana a ales un atelier independent care nu doar ca a cerut pretul corect, dar a si dat rezultate incredibile. In mai putin de trei saptamani Dana a vandut genti in valoare de 3.000 de euro, cu ajutorul unui marochiner care a reusit sa redea viziunea designerului.

Aceasta poate fi si situatia ta, fa-ti curaj si pune-ti planurile in actiunea chiar acum. Daca ai putin talent si multa ambitie, dar si o pasiune pentru lucrurile originale facute de mana omului, atunci niste cursuri de marochinerie in Cluj sunt exact ce iti trebuie. Nu dureaza mai mult de 3 luni, si dupa absolvire sigur vei gasi chiar si un loc de munca, daca nu te vei simti pregatit sa pui bazele propriului atelier. Nu da cu piciorul pasiunii tale. Pune-o la treaba si scoate profit de pe urma unei meserii cautate, dar catre putini se mai orienteaza in zilele noastre.