Fa-ti singur curatenie la domiciliu

In plus fata de aspirarea frecventa, important este sa curatati covorul in mod regulat. Sistemele de curatare vor elimina petele si murdaria,  substantele lipicioase, pe care aspiratoare nu  le poate scoate, si va ajuta la mentinerea covorului stralucitor de-a lungul timpului.

Sistemele de curatire a murdariei care rezulta din vapori de gatit, poluarea aerului, si murdarie pe scurt functioneaza destul de simplu. Particulele de murdarie grasa depuse pe fibrele covorului pot provoca tocire progresiva, dar semnificativă a culorilor. Culoarea nu este pierduta, dar este ascuns sub murdarie. Daca acestei murdarii ii  este permis sa se acumuleze, incepe sa atraga si sa tina sol uscat.

Cum  procedam pentru a curata covorul?

 Mentenanta preventiva – covorasele puse la usi vor preveni o mare majoritate din pete si murdarie. La fata locului si indepartarea deversarii – atentia prompta la scurgeri va preveni o pata de la stabilirea ei in covor.

Aspira des zonele pe unde se circula cel mai mult.

Extractia de apa calda sau abur de curatare – la fiecare 18 luni sau mai mult, in functie de traficul din casa ta, acest tip de curatare va elimina uleiurile si particulele care accelereaza murdarirea. Desigur, pentru asta trebuie sa apelezi la firme specializate cum sunt cei de la Cribo Clean Services, insa doar o data la cel putin un an, retine!

Fa-ti un program de curatare

Daca covor este curatat inainte de a deveni prea inestetic, corvoada de curatare va fi mai usoara si cu mai mult succes. Covorul dintr-o gospodarie tipica ar trebui sa fie curatat la fiecare 12 la 18 luni, in functie de numarul de rezidenti si cantitatea de activitate.

Alegerea sistemului de curatare corecta este importanta. Unele sisteme pot lasa reziduuri care accelereaza re-murdarirea si invinge intregul scop de curatare.

Cea mai simpla metoda: extractie in apa calda

Cercetarile indica faptul ca sistemul de extractie in apa calda ofera cea mai buna capacitate de curatare. Acest sistem este denumit in mod obisnuit „curatare cu aburi,” desi nu este, de fapt abur generat. Procedeul consta in aplicarea unui agent de curatare in gramada  pe covor si utilizarea apei din extractor pentru a recupera solutia utilizata si a murdariei. Aceasta se poate face de la o unitate de camion montata in exteriorul casei doar cu furtunul si bagheta adusa in interior sau printr-un sistem portabil adus in casa.

Avantaje profesionale

Curatarea profesionala de covoare este o alegere excelenta pentru podea. Echipamentele lor de curatare au mai multa putere de extractie decat unitatile de inchiriere disponibile pentru persoane fizice, si ar trebui sa se usuce covorul mai repede. Adevarati profesionisti inteleg, de asemenea, echipamentele, stiu agentii de curatare adecvate pentru situatie, si sa recunoasca diferentele de fibre si de constructie din covor.

Rutina de la fata locului a aratat ca multe produse vandute pentru  stergere la fata locului ajute destul de mult la adunarea reziduurilor si atrage solul in zona curatata, rapid dupa aceea. Astefl covorul tau isi pierde rapid din stralucire si va trebui s ail cureti din nou, poate mai des decat te asteptai.