Manichiura semipermanenta – mitul secolului

Manichiura semipermanenta cu gel a fost subiectul scrutinului inca de cand a aparut – ba ca ar cauza cancer, ba ca ‘mananca’ unghiile clientelor, ba cine stie ce alta baliverna legata de acest timp de manichiura. Pentru a nu mai exista niciun fel de indoiala  am rugat un specialist sa ne ajute sa deslusim acest mit. Iata ce am aflat.

Manichiura cu gel utilizeaza un tip de lac de unghii pe baza de gel. Acesta este un polimer sau un monomer sub forma de pudra care este apoi tratat cu raze UV pentru a se lichefia si intari. Rezulattul este o culoare a unghiilor mult mai rezistenta in timp, precum si la zgarieturi. Asta inseamna ca femeile nu trebuie sa isi mai faca griji ca isi vor rupe unghiile imediat ce pleaca de la salonul de infrumusetare, dar si ca vor putea face orice isi doresc, si chiar si ce nu isi doresc – sa spele vasele, sa gateasca sau sa sa isi duca singure sacosele de cumparaturi.

Ca sa spulberam orice mit cum ca manichiura semipermanenta ar fi daunatoare vom incerca sa intelegem cum trebuie sa avem grija de unghiile noastre pentru a nu se exfolia odata cu indepartarea gelului. Se spune ca gelul impiedica unghiile sa respire, fapt care duce la uscarea si exfolierea sa.  Ar trebui sa nu mai mergi la manichiura? Ar trebui sa renunti la manichiura semipermanenta? Nu neaparat.

Adevarul este ca ce este prea mult strica, iar daca mergi la salon in fiecare saptamana iti expui unghiile unui stres deloc necesar care va duce la eventual al pagubirea unghiilor. Moderatia este, deci, secretul succesului.

CaptureDaca vrei sa te asiguri ca unghiile tale vor fi sanatoase este recomandat ca intre sedintele de manichiura sa lasi unghiile sa respire cateva zile pentru a se reface. Tot ce trebuie sa faci este sa iti dai jos singura oja semipermanenta acasa, cu ajutorul catorva dischete de vata si acetona. Infasoara-le in jurul unghiilor si apoi infasoara o foaie de aluminiu in jurul lor si asteapta  cateva minute. Pur si simplu alege manichiura naturala doua-trei zile si apoi programeaza-ti o noua vizita la salon. Oricum, majoritatea dintre noi nu ne permitem sa ne schimbam manichiura la salon in fiecare saptamana, deci cred ca suntem in regula. In plus, nu uita ca unghiile sunt o materie organica ce mereu se schimba, mereu creste, deci, orice efect negativ ti se pare ca ar avea, este irelevant.

Cel mai bine ar fi sa te rezumi sa mergi la manichiura semipermanenta doar atunci cand mergi in vacanta – si nu ai timp sa te ocupi de unghii – ori cand mergi la o petrecere mai simandicoasa, sau pentru ocaziile speciale, cum ar fi nunta ta.

De asemenea asigura-te ca iti controlezi mereu unghiile. Daca observe ca ceva incepe sa arate mai ciudat, sau incep sa devina casante, atunci poti sa te opresti singura, sa iei o pauza, sa le lasi sa creasca sanatoase din nou si ai rezolvat problema.  Ai grija si cand alegi salonul la care sa iti faci manichiura. Chiar si o metoda de indepartare a gelului care este deosebit de abraziva poate fi nepotrivita asa ca atentie si la asta.