Tot ce trebuie sa stim despre trusoul de botez traditional

Dupa cum bine stim, in religia ortodoxa, un rol foarte important il are taina Sfantului Botez.

Vorbim de un moment deosebit, tocmai de aceea, alegerea nasilor spirituali trebuie facuta cu mare atentie. Nasii vor calauzi pasii finilor pe intreg parcursul vietii, fiind foarte apropiati de acestia si oferindu-le sfaturi la fiecare pas.

Botezul este considerat unul dintre cele mai vechi ritualuri, moment in care noul nascut devine crestin.

Conform pildelor Bisericii, ceremonia de botez trebuie sa aiba loc, in medie, la 40 de zile de la nastere. Desigur, aceasta data poate varia, insa nu ar trebui sa fie depasit acest interval cu foarte multe zile.

In momentul in care se oficiaza slujba, nasii vor avea nevoie de un trusou de botez traditional, unde se regasesc toate obiectele necesare bebelusului.

De fiecare data, doar preotul are binecuvantarea de a boteza copilul, iar taina botezului are loc doar in biserica sau manastire.

Parintii, insotiti de nasi si de alti membri ai familiei, participa la crestinare. Copilul devine crestin prin scufundarea in cristelnita, de 3 ori.

Nasii devin parintii spirituali ai celui mic, dar inainte de slujba, trebuie sa treaca prin cateva etape. In primul rand, se vor spovedi si impartasi la preotul ce urmeaza sa boteze copilul.

Ei trebuie sa invete in totalitate si Crezul, in caz ca nu il stiu. Crezul se spune in momentul in care se boteaza copilul, deci nu trebuie omis acest aspect.

Tot printre atributiunile nasilor se numara si achizitionarea lumanarii de botez, precum si a marturiilor ce vor fi impartite invitatilor.

De asemenea, tot ei pregatesc si trusoul de botez traditional, fiind siguri ca opteaza pentru un set complet, din care sa nu lipseasca nici un obiect.

Desi nasa este cea care trebuie sa se ocupe de toate aceste aspecte, indicat ar fi sa comunice cat mai bine si cu mama copilului, pentru a pune la punct cat mai bine tot ce tine de organizare.

In trusou se regasesc si haine, deci cel mai bine ar fi ca ele sa fie adaptate vremii de afara. Copiii sunt destul de sensibili, mai ales ca sunt scosi din cristelnita. Se aleg haine din bumbac organic, care sa le asigure confort si sa nu irite pielea.

Avand in vedere ca sunt destul de multe obiecte ce alcatuiesc trusoul, ar fi bine sa optam si pentru o cutie, in care sa le asezam pe toate. Cutiile pentru trusou au un design elegant, fiind si practice in acelasi timp.

Nasii trebuie sa aiba la indemana si un scutec, deoarece va fi necesar dupa scoaterea din apa sfintita.

Pregatirile pentru Botez se incep din timp, iar pentru o buna organizare, se intocmeste o lista cu toate obiectele necesare. Cand suntem presati de timp, e posibil sa omitem anumite aspecte, deci nu este o varianta buna sa facem totul pe ultima suta de metri.

Prin urmare, trusoul de botez este un element cu o importanta majora in cadrul oficializarii slujbei de Botez, prin urmare, nasii trebuie sa fie foarte  atenti la achizitionarea acestuia.